r
Nosalty Logó

Spenótos-tejfölhabos minitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sangyo
Spenótos-tejfölhabos minitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 404 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 1616 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 139 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1709 micro
Összesen 404 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2041.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.3 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    925 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    339 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3025 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6837 micro
Összesen 1616 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A spenótot az olajjal együtt botmixerrel pürésítjük. A tojások fehérjét a sóval habbá verjük, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a spenótpürét és a sütőporral elkevert lisztet. A masszához óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot, és egy kb. 22 x 22 cm- es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Kb. 15 perc alatt készre sütjük (végezzünk tűpróbát!). Kihűtjük.
  2. A krémhez a tejfölt ízesítjük vaníliával, porcukorral és a citrom reszelt héjával, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. Azután hozzáforgatjuk a lágy habbá vert tejszínt. A krémet egy sima csöves habzsákba töltjük.
  3. Ha a piskóta kihűlt, olyan nagyságú korongokat szúrunk ki belőle, mint amilyen méretű a desszertgyűrűnk. (Nálam 6 cm) A desszertgyűrűk belsejét kibéleljük sütő vagy wax papírral, és az aljába helyezzük a piskótakorongokat, rányomunk mindegyikre a krémből, és hűtőben legalább 2 órán át dermesztjük.
  4. Ha krém kellően megdermedt, elrendezzük rajta a meghámozott, felkockázott, kivit és pár gránátalmamagot, majd ráöntjük a csomagoláson leírtak szerint elkészített zselét. Ismét hűtőben 1-2 órán át dermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2072
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem az egyszerű, de annál különlegesebb desszerteket. A piskótába ezúttal került egy kevés spenót is, az íze egyáltalán nem érződik, azonban gyönyörű zöld színt kölcsönöz a piskótának, és ráadásul természetes színezőanyag.  

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek