r
Nosalty Logó

Spenótos-paradicsomos, rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Panno
Spenótos-paradicsomos, rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2591 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1165 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    2330 micro
Összesen 432 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5948.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    338 mg
  • Kálcium
    1104 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    1714 mg
  • Nátrium
    2267 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    656 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    539 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1482 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    6990 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    13982 micro
Összesen 2591 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    3202 micro
  • Lut-zea
    1074 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra kockázott hagymát üvegesre pároljuk a vaj-olaj keveréken. Hozzáadjuk a fagyasztott spenótot, felöntjük kevés forró vízzel, közepes lángon kiengedjük. Jöhet a passzírozott paradicsom, sózzuk, borsozzuk, összekavarjuk. Pár percig összemelegítjük, belekeverjük a joghurtot, ricottát (túrót), friss bazsalikomot.
  2. Közben a tésztát al dente-re megfőzzük, az utolsó 5 percben mellétesszük a kukoricát, leszűrjük, összeforgatjuk a paradicsomos szósszal.
  3. Egy tűzálló tálba borítjuk a tésztát, tetejére parmezánt reszelünk, és 200 fokon 20 percig, pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 471
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 18038
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Akár két részletben is elkészíthetjük: reggel a szószt, így ebéd előtt már csak a tésztafőzés és összesütés marad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek