r
Nosalty Logó

Spenótos-paradicsomos polenta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Spenótos-paradicsomos polenta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1014 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    243 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    3592 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    7096 micro
Összesen 254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4798.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    1567 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    1488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    972 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1072 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    14370 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    28384 micro
Összesen 1014 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1089 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1664 micro
  • Lut-zea
    2150 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a polentát, az itt leírt módon. Ha kihűlt, felkockázzuk.
  2. Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk.
  3. Beleöntjök a hámozott paradicsomot. (Ha nem daraboltat használunk, kissé felaprítjuk az egész paradicsomokat.)
  4. Rádobjuk a megpucolt, egészben hagyott fokhagymákat is.
  5. A megtisztított, megmosott spenótleveleket leforrázzuk, épp annyira csak, hogy összeessenek. Hideg vízzel átöblítjük, alaposan kinyomkodjuk és összevágjuk.
  6. A spenótot egyenletesen elosztjuk a paradicsomos réteg tetején. Az egészet sózzuk-borsozzuk.
  7. Rárakosgatjuk a polentakockákat, és forró sütőben 10-15 percig sütjük.
  8. Végül meghintjük a reszelt sajttal és visszadugjuk a sütőbe, míg a sajt meg nem olvad a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 526
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 31558
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 10.

Ajánló

Ha valaki hiányolná a húst belőle, szórjon a tetejére baconkockákat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hipp-hopp vacsoraétel az egészségesség jegyében. A BBC GoodFood 2012. novemberi számában akadt meg a szemem a recepten.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek