r
Nosalty Logó

Spenótos-medvehagymás pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szépróza
Spenótos-medvehagymás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 403 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2419 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 213 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1705 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3749 micro
Összesen 403 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5661.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1871 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1383 mg
  • Nátrium
    2032 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    529 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1823 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    883 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    971 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10232 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22496 micro
Összesen 2419 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    904 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1987 micro
Összesen 213 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot és a medvehagymát megtisztítjuk, kb. fél centis csíkokra vágjuk, kevés olajon picit megfuttatjuk. (A fagyasztott spenótot kiolvasztjuk az olajon, és a végén kb. 2 percre hozzáadjuk a hagymát.)
  2. A sajtot, a tojásokat és a tejszínt összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a langyosra hűlt hagymás keveréket és a zabpelyhet.
  4. A leveles tésztát kinyújtjuk, a kivajazott torta- vagy piteformába vágjuk, elegyengetjük, hogy kb. 5 cm-es pereme legyen.
  5. A keveréket a tésztára öntjük, a tészta túllógó részeit visszahajtogatjuk. (A maradék tésztából díszítést is készíthetünk, de sajttal is megszórhatjuk.)
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. A formában hagyjuk hűlni legalább 10 percig.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2661
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 02.

Ajánló

Hidegen és langyosan is nagyon finom. Magában vagy előételnek is el tudom képzelni, de egy tartalmas leves után főétel is lehet.  Nagy előnye, hogy a végtelenségig variálható. Egy kis feta pl. nagyon fel tudná dobni... vagy parmezán... :-) A recept egy barátnőm receptgyűjtő blogján is olvasható. Látogassátok meg, ha egészséges, sok zöldséggel készült ételeket szeretnétek készíteni: http://evkerekreceptek.blogspot.hu/

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-medvehagymás pite
szépróza 96 recept

Első kalandom a sós pitével és a medvehagymával is.:-) Leginkább ezt a receptet vettem alapul.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek