r
Nosalty Logó

Spenótos leveles tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
jreni
Spenótos leveles tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
205 °C
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1138 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2279 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 182 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2710.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    1355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1085 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    793 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9161 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19885 micro
Összesen 1138 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    167.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5421.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1326 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    2711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2170 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    1587 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    719 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    643 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18322 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39770 micro
Összesen 2279 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1470 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3192 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot előkészítjük, mivel nekem mirelit volt, kiolvasztottam.
  2. A leveles tésztát készítsük elő a csomagolás szerint. (Nálam 10 perccel felhasználás előtt ki kellett venni a hűtőből.)
  3. 1 evőkanál vajat elkezdünk a serpenyőben melegíteni, a vékonyra csíkozott vöröshagymát rádobjuk, és egy csipet sóval megszórjuk. Amikor picit megpuhult (az enyém meg is pirult), jöhet rá a spenót, még egy kanál vaj, kicsi (repce)olaj, a fokhagyma reszelve és a szerecsendió. Ráöntjük a tejszínt, ha felmelegedett, 1 evőkanál lisztet keverünk el benne. Rövid forralás után kész.
  4. A sütőt melegítsük elő 205 fokra. (nekem gázsütőm van) A leveles tésztát tetszőleges méretű négyzetekre vágjuk, sütőpapírra tesszük, és 1-2 kanál tejszínes spenótot rákanalazunk. Erre szórunk ízlés szerinti mennyiségű felkockázott krémfehér vagy feta sajtot.
  5. A négyzetek szélét tojással megkenjük. Kicsit felhajtogattam őket, hogy legyen egy kis pereme, mert tartottam tőle, hogy lefolyik róla a spenót a sütőben. Próbaképpen 3 db négyzetből kistáska/háromszög készült, ezek is jól sikerültek. Az előmelegített 205 Celsius fokos sütőben 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 205 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1239
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon egy csomag leveles tésztám - majd jó lesz valamire alapon, erre szerettem volna valamilyen spenótos megoldást kitalálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek