r
Nosalty Logó

Spenótos-halas rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos-halas rakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 738 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2945 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 109 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1704.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    547 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    5450 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    10922 micro
Összesen 738 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.1 g

Zsír

  • Összesen
    158.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6817.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1683 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    629 mg
  • Foszfor
    2563 mg
  • Nátrium
    1666 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1781.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2763 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    2188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1482 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    925 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    21801 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    43687 micro
Összesen 2945 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    818 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    386 micro
  • Lut-zea
    1639 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát összetörjük kisebb darabokra, sós vízben kifőzzük, leöblítjük, hűlni hagyjuk.
  2. A halfilét kicsi kockákra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, kevés olajon megpároljuk és rátesszük a halkockákat. Kevés vizet öntünk alá (kb 1 dl), sózzuk, borsozzuk, felő alatt készre pároljuk.
  3. A fokhagymát felaprítjuk és egy másik lábosban kevés olajon megfuttatjuk. Rátesszük a kiolvasztott parajpürét, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Pár percig forraljuk.
  4. A tejfölt kikeverjük a két tojással, kevés sót adunk hozzá, és a 2/3-át hozzákeverjük a kihűlt főtt tésztához. Ezt a tésztát egy kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntjük, elterítjük benne egyenletesen.
  5. Erre kerül a párolt hal, majd a parajpürével is befedjük.
  6. Paradicsomkarikákkal díszítjük, és a maradék tojásos tejföllel beborítjuk. Végül meghintjük reszelt sajttal.
  7. Meghagyhatunk egy kis zöld újhagymaszárat, azt is rászórhatjuk.
  8. Hideg sütőbe toljuk, 45 percig sütjük, de legalább addig, amíg a sajt is szépen megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 18x20x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 233
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 32913
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 08.

Ajánló

Csak ajánlani tudom azoknak is, akik idegenkednek a spenóttól.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hal-spenót páros szerintem verhetetlen. És így tésztával laktató is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek