r
Nosalty Logó

Spenótos-fetás burgonyarakottas

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Spenótos-fetás burgonyarakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 627 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1816.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    735 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    388 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    683 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    446 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5095 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11245 micro
Összesen 627 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3632.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    1470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    776 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1365 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    893 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10190 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22490 micro
Összesen 1253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    813 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1795 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított salottát és fokhagymát felkockázzuk.
  2. A felforrósított olívaolajon pároljuk, állandó kevergetés közben, majd ezt felöntjük ca. 0.5 dl vízzel, felforraljuk, és beletesszük a fagyasztott, leveles spenótot. Ételízesítővel, borssal fűszerezzük. Fedő alatt, lassú tűzön megpároljuk. Nem tart sokáig. Figyeljünk arra, hogy a víz elpárologjon, ne legyen "lucskos", de ne is kozmáljon le! :)
  3. A krumplit héjában megfőzzük, hámozzuk, és felkarikázzuk. 2 ek vajon picit megpirítjuk, és vajastól egy tűzálló edénybe borítjuk. A felkockázott fetával megszórjuk. Tetejére halmozzuk a spenótot, villával szépen elrendezzük.
  4. 2 ek tejfölben felverjük a 2 tojást, sózzuk-borsozzuk, majd a rakottasunk tetejére öntjük. Kicsit mozgassuk meg az edényt, hogy a tojásos massza szépen el tudjon oszlani.
  5. Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük. Ízlés szerint reszelt sajttal megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2858
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 11.

Ajánló

Ezt most főételként tálaltam, de szerintem (ki fogom próbálni) kiváló köret lehet grillezett húshoz, halhoz... Az eredeti receptben szerepel 1 csokor bazsalikom, pici friss minze és 6 szárított (nem olajban eltett) paradicsom (felkockázva). Ezeket a spenóttal együtt kell párolni. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-fetás burgonyarakottas
Marti48 317 recept

Az ünnepek elmúltán, kedvem lett egy könnyed ételt elkészíteni, mégpedig spenóttal. Egy laza felfújtra gondoltam, de ennél a receptnél, melyet egy német főzős oldalon találtam, leragadtam, megcsináltam, és nagyon finomnak találtam, ezért szívesen megosztom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?