r
Nosalty Logó

Spenótos-bacon-ös csigák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Spenótos-bacon-ös csigák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A csigákhoz

A kenéshez

Összesen 419 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A csigákhoz

A kenéshez

Összesen 2509 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A csigákhoz

A kenéshez

Összesen 260 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1494 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3261 micro
Összesen 419 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    184.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5273.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1155 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    2862 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1002 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    767 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8965 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19566 micro
Összesen 2509 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2030 micro
Összesen 260 Kcal

Hozzávalók

A csigákhoz

A kenéshez

Elkészítés

A csigákhoz

  1. A szalonnát nagyon vékony csíkokrafelvágjuk,kisütjük,a legvégén belenyomjuk a fokhagymákat.A zsírját -lehetőleg az összeset- leszedjük.
  2. A spenótot felovasztjuk,levét kinyomjuk(kb 120 g legyen), és apróra felaprítjuk.
  3. Hozzáadjuk a kisült bacon-hez, borsozzuk, beletesszük a friss sajtot, a felét a parmezánnak,elkeverjük és ízlés szerint sózzuk.
  4. A felengedett leves tésztát lisztezett felületen nagyon vékonyra (2 mm), 30x22 cm -rekinyújtjuk. (Ha nagyobb adag volt a tésztánk vágjuk kettőbe, mert különben nagyon nagy lesz majda csiga.)
  5. Rátesszüka spenótos krémet, óvatosan elkenjük az egész felületen, rászórjuk egyenletesen a másik felét a parmezánnak.
  6. Ahosszanti oldalán a tésztának feltekerjük. Nagyon éles késselkb 1-5 cm vastag szeletekre vágjuk,és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk az egyikvágott felévellefelé.
  7. A tojást felverjük,megkenjük vele a csigákat felül, és az oldalukat is.
  8. 190 °C -ra előmelegített sütőben, kb 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4281
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-bacon-ös csigák
Vicikó 251 recept

Egy nagyon finom előétel, vagy utóétel :-) Pikáns, ízletes, könnyű, puha falatkák... Röviden ez a sztori :-) Ja, és saját találmányom :-)

Hozzávalók

A csigákhoz

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek