Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenót bundás kenyérrel recept

hozzászólások (25)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Kalcium
Szelén
Kálium

TOP Vitaminok

K E Folát A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
15.7 g

zsír

Összesen:
60.4 g
Telített zsírsav:
12 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
25 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
18 g
Koleszterin:
90 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.6 g
Kalcium:
382 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
86 mg
Foszfor:
137 mg
Kálium:
594 mg
Nátrium:
369 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
20 µg

szénhidrát

Összesen:
35.1 g
Összes cukor:
11 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
112.1 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
25 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
217 µg
A vitamin (RAE):
461 µg
E vitamin:
22 mg
K vitamin:
437 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
62.9 g

zsír

Összesen:
241.6 g
Telített zsírsav:
47 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
99 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
78 g
Koleszterin:
360 mg

ásványi anyagok

Összesen:
6.3 g
Kalcium:
1526 mg
Vas:
16 mg
Magnézium:
347 mg
Foszfor:
550 mg
Kálium:
2379 mg
Nátrium:
1476 mg
Cink:
4 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
4 mg
Szelén:
81 µg

szénhidrát

Összesen:
140.5 g
Összes cukor:
49 g
Élelmi rost :
15 g

víz

Összesen:
448.6 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
C vitamin:
103 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
8 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
865 µg
A vitamin (RAE):
1843 µg
E vitamin:
91 mg
K vitamin:
1750 µg
B12 Vitamin:
1 µg
D vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
3.4 g

zsír

Összesen:
13 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
19 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
82 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
19 mg
Foszfor:
29 mg
Kálium:
128 mg
Nátrium:
78 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
5 µg

szénhidrát

Összesen:
7.5 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
24.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
5 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
46 µg
A vitamin (RAE):
99 µg
E vitamin:
5 mg
K vitamin:
93 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

malmsteen11
malmsteen11 Mon, 2015-01-05 18:27

nyami! látom nem spenótpüréből készítetted. Legjobb párosítás a bundáskenyérrel. Én a sóskát is szeretem, de ha választani kell akkor a spenót

Jada
Jada Mon, 2012-09-10 10:28

Imádom a sóskát is, spenótot is. Bár én 'light'-osabban csinálom, liszt helyett étkezési keményítővel, nincs mellékíze és szerintem így is isteni! Amúgy szuper recept!

cristin
cristin Mon, 2012-04-23 16:26

Imádom a sóskát és a spenótot is ! Anyukám mindig zölden készítette, és egyszer vendégségben kínáltak egy hasonló "külsejű" spenóttal, tehát ilyen világos színű volt, mint Petráé. Nagyon ízlett , de nem tudtam, hogyan készül. Tegnap szedtem le a "kertből" (valójában, csak üvegház:) a spenótot és elkezdtem spenót receptek után kutatni. Kép alapján bukkantam rá erre! Fél óra múlva már ettem is csirkemellel, nagyon - nagyon fini.

Egy hozzászóló írja, hogy szerinte ez nem spenót, hanem fehérszósz spenóttal....
Nem tudom, milyen a fehérszósz spenóttal, de szerintem ez spenót lett úgy, ahogy kell. :)

Corra
Corra Sat, 2012-09-22 18:29

fehér szósz spenóttal..... igen, gyakorlatilag az, mint ahogy a hagyományos recept ennyi erővel lehetne "zsemle vízben fokhagymával és spenótpéppel":)

Én is így készítem egyébknt a spenótot évek óta, csak néha még főzőtejszínnel teszem krémesebbé és szerecsendiót szoktam reszelni bele, de ilyen formában szerintem mindenképp nagyon finom. A lényeg, hogy leveles spenótból, ne az olajzöld pépből készüljön (mondjuk én azt is szeretem, de így sokkal gusztusosabb, ízlésesebb szerintem:)

Mindnekinek csak ajánlani tudom. És a bundáskenyérnél nincs jobb feltét rá!

Corra
Corra Sun, 2012-09-23 16:24

Pont olyanra kell csinálni, ahogyan a család szereti, nem?:)

livianemeth
livianemeth Mon, 2011-05-23 18:41

Elkészítettem és nagyon finom lett. Nekem + egy evőkanál ecet tette tökéletessé.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-07 00:25

Kedves vitamin 56, most olvasom a gyomorfájást, nagyon kellemetlen lehetett - azt ajánlanám, hogy főtt tört krumplival szelidítse a spenót főzeléket. Mi mindíg így készítjük, és még a finnyás gyerekek is szeretik. Krémes kellemes ízű villával ehető főzeléket kapunk.

A főtt spenótot turmixben kicsit felaprózzuk, beleteszzük a tört krumplival együtt a rántásba. Kevés tejjel kevergetve felfőzzük. Le kell fedni mert nagyon pöfögni szokott ahogy sűrűsödik. Ilyenkor lehet belekavarni még egy deciliter tejet mert túl sűrű kezd lenni. Ezt többször lehet ismételgetni, óvatosan, hogy ne legyen túl híg.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-07 00:02

A bundás kenyér sokkal "bundásabb" lesz, ha nem teszünk tejet a tojásba. Kicsit állni hagyjuk, forgatjuk a kenyér szeleteket a sóval felvert tojásban, így szépen beissza a kenyér a tojást és a sütés közben picit felpuffad. Isteni tojás íze lesz.

vitamin51
vitamin51 Sat, 2011-03-05 12:16

Én tegnap vacsorára készítettem spenótot. Mivel ebben az időszakban csak mirelitben kapható, azt készítettem el. Én is berántottam nagyon kevés liszttel és egyetlen gerezd fokhagymával, viszont nem készítettem hozzá bundás kenyeret, mert túlzásnak tartottam vacsorára azzal fogyasztani. Meg akartam kímélni a gyomrom attól, hogy esetleg megfeküdje az étel, ezért még feltétet sem tettem rá, ami nálunk tükörtojás szokott lenne. Ennek ellenére kb. egy óra múlva olyan rosszul lettem, hogy azt hittem kinyuvadok, álmomban nem gondoltam volna, hogy a spenót nehéz étel :-( Mivel semmi mást nem ettem spenóton kívül, csak arra tudok gondolni, hogy nehéznek bizonyult. Sajnos most egy időre elvette a kedvem tőle, pedig nagyon szerettem, legalábbis eddig. Az biztos, hogy bundás kenyérrel vagy tükörtojással, akár rántva, akár habarva fenséges eledel!!!

aszfaltvirág
aszfaltvirág Tue, 2012-01-10 14:52

Szia. Ne haragudj hogy zavarok, de ha lehetöséges van rá, vizsgáltasd meg magad, hogy nincs e epeköved. Ugyanis az reagál a spenótra és más zöld ételekre is. Azon kivül esetleg hagymára, gombára, tojásra és zsíros ételre.
Üdv. aszfaltvirág

vitamin51
vitamin51 Tue, 2012-01-10 16:06

Kedves aszfaltvirág, nagyon köszönöm a válaszod. Sajnos szinte állandó ellenőrzés alatt vagyok, mert refluxom van, és a sav miatt folyamatos gyulladásos állapotban van mindenem. Ennek ellenére még soha nem tapasztaltam, hogy a spenót ilyen rosszullétet okozott volna. Valószínű, hogy úgy minden együtt, fokhagyma stb. na meg az, hogy vacsorára fogyasztottam, okozhatta a rosszullétet. Azóta tényleg nem ettem újra, de lassan be fogom iktatni valamikorra, mert hát szeretem. Kíváncsi leszek, hogy lesznek-e újra panaszaim, ha igen, akkor valószínű úgy lesz ahogy írod, a reflux mellé még egy kis epebaj, na akkor csak nézegethetem a nosaltyt de enni szinte semmit sem ehetek. Még egyszer köszönet és további szép napot! vitamin51

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-09-04 10:35

"Ezt a receptet bátran ajánlom mindenkinek, aki megkísérel a gyermekkorban beivódott „pfuj spenót” előítéletétől megszabadulni." Pont ez a lényeg benne, hogy a nem hagyományos kinézet, a megszokott alapanyagokból.
Még egy utolsó gondolat persze nem kötekedésképpen. A habarásban is van liszt. Ha nincs, akkor az csak dúsítás egy kis tejföllel.

Köszi ezt az alternatívát Petra! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-03-17 17:16

Tök jó, csak ez nem spenót, hanem fehérszósz spenóttal :P

kisagnes
kisagnes Sat, 2010-03-13 21:30

Nem csinálok rántást, maximum habarást, mert a liszt hizlal, és úgyis kenyérrel esszük a spenótot, ne legyen dupla szénhidrát. Botmixerrel pürésítem. Glutén allergiásoknak is így jó, Finom ám. Kevés sót használok, sok zöld fűszert.

petra
Petra / petra Wed, 2008-11-19 10:02

köszönöm az ötleteket!
ahány ház, annyiféle spenótkészítési szokás:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-11-18 19:04

Én először rántást csinálok, óvatosan megkapatom benne a zúzott fokhagymát pirospaprikával megszórom, bele az előre megfőzött spenótot, egy vízbe áztatott és kinyomott zsemlét egy egész tojást és tejet összeturmixolok, ezzel öntöm fel a spenótot. Nem marad ilyen fehér, és olyan az állaga, hogy villával lehet enni /tehát nem folyós/. A kenyeret vékonyra vágom, megkenem kockasajttal, összenyomom, úgy bundázom a tojásba és sütöm, nagyon finom!

737
spenót 500 g
tej 8 dl
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 3 evőkanál
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
rozskenyér 10 dkg
tojás 2 db
tej 1 dl
napraforgó olaj 2 dl