Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenót ahogy Zora készíti recept

hozzászólások (7)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Kálium
Kalcium
Vas

TOP Vitaminok

K Folát A C

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
13.7 g

zsír

Összesen:
9.6 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
109 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.1 g
Kalcium:
387 mg
Vas:
6 mg
Magnézium:
156 mg
Foszfor:
166 mg
Kálium:
1062 mg
Nátrium:
351 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
20 µg

szénhidrát

Összesen:
31.6 g
Összes cukor:
7 g
Élelmi rost :
5 g

víz

Összesen:
181.8 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
52 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
382 µg
A vitamin (RAE):
882 µg
E vitamin:
4 mg
K vitamin:
870 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
54.8 g

zsír

Összesen:
38.6 g
Telített zsírsav:
17 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
10 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
434 mg

ásványi anyagok

Összesen:
8.5 g
Kalcium:
1545 mg
Vas:
25 mg
Magnézium:
619 mg
Foszfor:
665 mg
Kálium:
4250 mg
Nátrium:
1406 mg
Cink:
6 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
7 mg
Szelén:
76 µg

szénhidrát

Összesen:
126.3 g
Összes cukor:
29 g
Élelmi rost :
21 g

víz

Összesen:
727.3 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
C vitamin:
205 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
9 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
1528 µg
A vitamin (RAE):
3529 µg
E vitamin:
18 mg
K vitamin:
3480 µg
B12 Vitamin:
1 µg
D vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
3.2 g

zsír

Összesen:
2.3 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
26 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
91 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
36 mg
Foszfor:
40 mg
Kálium:
252 mg
Nátrium:
83 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
4 µg

szénhidrát

Összesen:
7.5 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
43 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
12 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
90 µg
A vitamin (RAE):
209 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
206 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Mon, 2015-08-10 18:31

A spenótba, még nem tettem tojást, de a zsemlét már régóta rakok bele. Most ki fogom próbálni, mert a sóskát készítettem már felvert tojással. Nagyon finom krémes íze van.

tandrea
Boni / tandrea Thu, 2014-06-05 10:58

Lajos Mari főzelék könyvében találtam pár éve ezt a receptet. Szerintem a legjobb spenót recept. Mindig így csinálom, mert mindenkinek nagyon ízlett az első alkalomkor. Gondoltam felteszem erre az oldalra, de látom Zora megelőzött, már 2 éve fent van. :) Csak ajánlani tudom mindenkinek, egyszer így is ki kell próbálni.

balintmonika
balintmonika Tue, 2014-04-08 17:26

A mai spenótot így készítettem el.Eleinte egy kicsit gyanús volt a zsemle...eleinte.Mint kiderült,sokkal praktikusabb mint a főtt krumpli,amit eddig használtam.Mivel spenót mellé nálunk tükörtojás dukál,a főzelékbe külön nem tettem se sárgáját se egész tojást.Köszi az időtakarékos receptet!

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2013-08-20 20:53

Remek! Kivancsian neztem meg a receptet, lehet-e meg valamit mondani spenot-ügyben. Mint hamarosan kisült: lehet:)! Az ujdonsag szamomra a beaztatott zsemle. Köszi! Marti

AxXx
AxXx / AxXx Mon, 2013-04-29 15:10

Fini :) Szeretem. Egész tojást ütök bele, nem csak a sárgáját, hagyom kicsit összeállni a tojásokat, majd nagyobb darabkákra töröm villával....

sarai eva
sarai eva Fri, 2013-04-05 09:34

Ez az igazi spenót.Harminc éve így csinálom és nem változtatnék rajta.

256
spenót 1 kg
zsemle 2 db
fokhagyma 3 gerezd
tej 0.5 l
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 0.5 ek
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint