r
Nosalty Logó

Spenót, ahogy párom készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
animoni
Spenót, ahogy párom készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A spenóthoz

A tojáslepényhez és a burgonyához

Összesen 360 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A spenóthoz

A tojáslepényhez és a burgonyához

Összesen 1081 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A spenóthoz

A tojáslepényhez és a burgonyához

Összesen 62 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    342 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    526 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6078 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13518 micro
Összesen 360 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2867.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1026.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1829 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1578 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    815 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18235 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40554 micro
Összesen 1081 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1009 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2244 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

A spenóthoz

A tojáslepényhez és a burgonyához

Elkészítés

A spenóthoz

  1. Egy lábos aljába teszünk egy kevés vizet, hogy épp ellepje az alját. Beletesszük a spenótot, és hagyjuk - időnként megkeverve -, hogy felolvadjon.
  2. Közben a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük.
  3. Ha a spenót felolvadt, hozzáöntjük a lisztes keveréket, jól elkeverjük, beletesszük a fokhagymát, sót, és felforraljuk. (Közben kóstolgassuk, hogy a fűszerezés megfelelő-e.)
  4. A kis tojáslepényhez felütünk 2 tojást, pici tejet, kevés sót adunk hozzá, összekeverjük, és egy kis serpenyőben kisütjük lassú lángon, hogy egy mozdulattal átfordítva a másik felét is megsüssük.
  5. A krumplit felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük.
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 25150
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
animoni 21 recept

Soha nem szeretem a menzán elénk rakott (lökött) spenótot. Szerintem ezzel nem csak én vagyok így. El sem tudtam képzelni magamról, hogy valaha szeretni fogom a spenótot. Tavaly januárban szájüregi probléma miatt egy hétig nem tudtam se kinyitni, se igazán becsukni a számat, nem tudtam nyelni, rágni, inni, beszélni (párom nagy örömére), egy hétig turmixokon, híg tejbedarán, krumplipürén éltem. Hétvégére meguntam, és ekkor jött a párom nagy ötlete: SPENÓT. Én tiltakozás helyett a szememet forgattam. Így került elém egy szép adag spenót (ahogy neki anyukája tanította) és krumplipüré kombó. Nem is kell mondanom, hogy az első falat után 2 percbe sem telt bele, hogy eltűnt a tányéromról, és mentem repetát kérni:-). Így barátkoztam össze ezzel az egyszerű, de nagyszerű fogással!

Hozzávalók

A spenóthoz

A tojáslepényhez és a burgonyához

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek