r
Nosalty Logó

Spárgasaláta ahogy Gonoszka készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Spárgasaláta ahogy Gonoszka készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1090 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    798 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 274 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3785.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    2773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    635 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    791 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    525 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    3193 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3867 micro
Összesen 1090 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    208 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldspárgának levágjuk a fás részét, és nagyon alaposan megmossuk. Felvágjuk kb. 0,5-1 centis darabokra. A sóval, porcukorral, citromlével feltesszük főzni. Forrástól számítva kb. 3 percig főzzük.
  2. Közben a juhtúrót, a tehéntúrót, és a tejfölt kikeverjük. A petrezselymet és a kaprot leöblítjük, felaprítjuk, és a túrókhoz keverjük.
  3. A sonkát pici kockákra vágjuk, és ezt is a túrókhoz keverjük. Ha kell, sózzuk (én nem sóztam, mert a juhtúrótól elég sós volt).
  4. A roppanósra főtt spárgákat leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Alaposan lecsepegtetjük. Belekeverjük a túrókrémbe. A paradicsomot megmossuk, cikkekre vágjuk, és a saláta tetejére tesszük.
  5. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  6. Akár magában, akár friss péksüteménnyel vagy pirítóssal mennyeien finom saláta. Én a tálalásnál megszórtam kevés aprított újhagymával.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1641
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgasaláta ahogy Gonoszka készíti
Gonoszka1 428 recept

Szeretem a túrót, a tejfölt, a zöldspárgát. Így megalkottam ezt a nagyon finom salátát. Vendégvárónak is nagyon jó, mert akár előételnek is felszolgálhatjuk. Az általam felhasznált hozzávalókból 100 grammban 104 kalória van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek