r
Nosalty Logó

Spárgás-zöldborsós-ricottás sertésragu pappardellével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cirus83
Spárgás-zöldborsós-ricottás sertésragu pappardellével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Raguhoz

Tésztához

Összesen 558 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Raguhoz

Tésztához

Összesen 3342 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Raguhoz

Tésztához

Összesen 137 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2159 micro
Összesen 558 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.5 g

Zsír

  • Összesen
    148.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    980 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7726.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    1433 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    2874 mg
  • Nátrium
    2666 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1610.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1408 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    967 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    903 mg
  • Retinol - A vitamin:
    953 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    5403 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12954 micro
Összesen 3342 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Raguhoz

Tésztához

Elkészítés

Raguhoz

  1. Házi gyúrt tésztához: A 2 tojást felverjük, majd a 250 g liszthez hozzáöntjük, és a tésztát begyúrjuk. Adunk hozzá egy 1 kk sót és kb. 2 evőkanálnyi vizet. Rugalmas, de már nem ragadós tésztára gyúrjuk. Ha ez megvan, egy adag folpackba csomagolva pihentetjük.
  2. A sertéshúst (de akár lehet bármilyen más hús is) csíkokra vágjuk, a spárgát 2-3 cm-es darabokra vágjuk (a fejét külön tesszük), a hagymát finomra vágjuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben (aminek jó, ha van fedele is) a húst elősütjük a vaj és olaj keverékén, majd ha a hús fehéredésig pirult, kivesszük egy tálba. A visszamaradt zsiradékba tesszük a hagymát, amit üvegesre pirítunk. Az üvegesre pirult hagymára rádobjuk a zöldborsót és a spárgaszárakat, majd megpároljuk sóval, borssal és egy kevés vízzel, és hozzáadjuk a majorannát is. Pár perc után visszarakjuk a sertéshúst párolódni. Fedő alatt majdnem puhára főzzük.
  4. Ha majdnem puha, hozzáadjuk a spárgák fej részeit (hiszen ennek kevesebb idő kell), hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot, a ricottát. Szükség szerint még adunk hozzá egy kevés vizet.
  5. Amíg fő a hús, addig a tésztát is tésztanyújtó segítségével szélesmetéltre nyújtjuk-vágjuk, majd sós-olajos vízben kifőzzük. A kifőtt tésztát a ricottás raguhoz keverjük, és pár percig együtt pirítjuk. Parmezánnal vagy egyéb reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 427
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás-zöldborsós-ricottás sertésragu pappardellével
Cirus83 4 recept

Még sosem főztem ricottával, így körbenéztem, mit is lehet belőle csinálni, de egyik sem fogott meg igazán. Így találtam ki ezt az ételt a piacon lévő friss alapanyagokat nézegetve. Tudtam, hogy házi gyúrt tésztával szeretném kínálni.

Hozzávalók

Raguhoz

Tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek