r
Nosalty Logó

Spárgás-zöldborsós-diós rizottó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Spárgás-zöldborsós-diós rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizottóhoz

A tálaláshoz

Összesen 506 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizottóhoz

A tálaláshoz

Összesen 2023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizottóhoz

A tálaláshoz

Összesen 212 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1969.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    1028 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 506 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7877.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    1897 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1538 mg
  • Nátrium
    4114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    618 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    866 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2980 micro
Összesen 2023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

A rizottóhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A rizottóhoz

  1. Az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát üvegesre pároljuk az olajon.
  2. Folyamatosan kevergetve fehéredésig pirítjuk a rizst, majd beledobjuk a diót.
  3. Amikor a meleg előcsalogatta a dió illatát, hozzáadjuk a fűszereket (ha friss petrezselyemzöldet használunk, azt csak a végén keverjük bele).
  4. Párszor átkeverjük, majd ráöntjük a bort.
  5. Folyamatosan kevergetve hagyjuk, hogy elpárologjon az alkohol, majd apránként adagolva a vizet, folyamatosan kevergetve krémesre főzzük a rizst.
  6. Ekkor belekeverjük a zöldborsót, és a spárgát, majd a tüzet elzárva, fedő alatt hagyjuk 10 percig párolódni.
  7. Parmezán sajttal megszórva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7039
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás-zöldborsós-diós rizottó
ze(n)derta 188 recept

Tavasz ide, vagy oda, előfordul az, hogy semmi friss (értsd: SEMMI) hozzávaló sincs a hűtőszekrényben. Az egyetlen dolog, ami "frissen" került bele, az a helyben felbontott bor volt. Ilyenkor nagyon jól jönnek a szárított fűszerek, amelyek magukba zárják a nyári napsugarakat. Ugyancsak "életmentő", ha akad a fagyasztószekrényben egy kis zöldborsó, és spárga - előbbi már idei, anyukám kertjéből, míg az utóbbi még a tavalyi készletből tartott ki az új érkezéséig. A receptet egyébkén Ildikó babos-földimogyorós rizottója ihlette. Érdemes ezt a kombinációt is kipróbálni.

Hozzávalók

A rizottóhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!