r
Nosalty Logó

Spárgás tészta Piros konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Piros
Spárgás tészta Piros konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 572 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2281 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 160 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    633 micro
Összesen 572 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    115.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2701.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1089 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    744.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    787 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1651 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2533 micro
Összesen 2281 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 160 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát előkészítjük: megmossuk, és a szára alsó részéből letörünk annyit, ameddig a fásabb rész tart. Ezt ahogy hajlítja az ember lehet érezni: pont ott fog letörni az alsó 2-3 cm, ahol kell. Ezután 3-4 cm-s darabokra felvágjuk.
  2. Kevés vajon, majd hozzáadott vízzel a spárgát ételízesítővel, sóval és cukorral megpároljuk.
  3. A szalonnát megpirítjuk, ezen a ponton lehet hozzátenni esetleg 10 dkg krémsajtot, kék sajtot, camembert-t szétdarabolva.
  4. Hozzátesszük a megpárolt spárgát. Megszórjuk kb. 2 evőkanál liszttel.
  5. Ráöntjük a tejszínt, majd ahogy kezd besűrűsödni annyi tejet, hogy a szósz elég folyós maradjon (a penne eléggé beszívja a szószt, ezért nem érdemes nagyon sűrűre csinálni).
  6. Kifőzzük a tésztát. Rákanalazzuk a spárgás szószt, a tetejére a parmezán sajtból késsel forgácsokat faragunk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3420
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 08.

Ajánló

Rendkívül gyors, egyszerű, mégis "elegáns" recept a spárga tavaszi ízével!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Éljen a spárga szezon!!! Korábban azt gondoltam, a spárga valami nagyon különleges bánásmódot igénylő, extra eledel, de ma már látom, hogy a legegyszerűbben elkészíthető ételek különleges alapanyaga.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek