r
Nosalty Logó

Spárgás rizottó 2.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Spárgás rizottó 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 496 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1981 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 84 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1862.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    1110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1665 micro
Összesen 496 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7448.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1409 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    4438 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    937 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1009 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    4792 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6659 micro
Összesen 1981 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 84 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított spárgát 3 cm-es darabokra vágjuk és sós vízben 10 percig főzzük. A vízhez tegyünk 1 csapott teáskanál cukrot. Főzés után szűrjük le.
  2. Serpenyőbe olívaolajt teszünk, a póréhagymát megfuttatjuk, majd a lecsepegtetett spárgával tovább sütjük.
  3. Hozzátesszük a megmosott rizst, amit kevergetés mellett 3-4 percig sütünk.
  4. Hozzáadjuk a bort, majd sűrű kevergetés mellett lefedve főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Amikor elfőtte a levét, akkor a húslevest kis adagokban hozzáöntjük, és kevergetés mellett, lefedve addig főzzük, míg a rizs meg nem fő.
  5. Belekeverjük a reszelt parmezánt és az apróra vágott petrezselymet, tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 36227
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Korábban jeleztem a spárgaszezon kezdetét, így a témában még jelentkezem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek