r
Nosalty Logó

Spárgás quiche rétestésztában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Spárgás quiche rétestésztában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1200.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1445 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2340 micro
Összesen 680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2401.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    865 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    972 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    806.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    915 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    2891 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4679 micro
Összesen 1361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rétestészta lapokat megkenjük olvasztott vajjal, félbe, majd negyedbe hajtjuk, közben minden réteget megvajazva. A négyrétegű tésztát beleigazítjuk egy gondosan kivajazott kis sütőtálba (10 cm átmérőjű).
  2. A spárgát megmossuk, megszárítjuk, alsó végét letörjük, a többi zsenge részt kb. 4 cm-es darabokra vágjuk, a tésztára helyezzük. (Nem főztem, mert annyira zsenge volt, hogy nem láttam szükségét.)
  3. A snidlinget is kb. ekkorára vágva, a spárga után küldjük.
  4. A tojásokat a tejszínnel és tejföllel kikeverjük, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi szerecsendiót teszünk bele. Végül belekeverjük a reszelt sajtot is, és felét-felét a spárgával telt sütőtálba öntjük.
  5. A tálakat egy 2 cm-ig vízzel töltött tepsibe állítjuk, és a sütőbe toljuk.
  6. Ha megsültek, a tűzhelyet elzárjuk, a sütőajtót résnyire nyitjuk, úgy hűtjük 5 percig, aztán már kivehető.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 10x2
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1767
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás quiche rétestésztában
Évi néni 1830 recept

Gyönyörű, zsenge spárgákat vásároltam. Családom nincs itthon, így elkészíthettem ezt a kis falatot, amit ők nem szeretnének. Egy kis tálnyi éppen elég egy főre. Nem dorbézolós adag, de jól lehet vele lakni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek