r
Nosalty Logó

Spárgás párna

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spárgás párna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 541 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2167 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 228 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    102 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 541 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    166.7 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2628.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    1400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    198 micro
  • β-karotin
    1624 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1464 micro
Összesen 2167 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    485 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A spárgákat az itt leírt módon megpároljuk.
  3. A paradicsomot, a szalonnát és a mozzarella sajtot felszeleteljük.
  4. A leveles tésztát kiterítjük és 1,5-2 cm szélesen körbevágjuk, de nem vágjuk át a tésztát. (Sülés közben majd szépen felemelkedik, mintegy peremet fog képezni.)
  5. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, rárakosgatjuk a párolt spárgát, a szalonnát és a paradicsomot. Megszórjuk krémfehérsajttal és juhtóróval, ráhelyezzük a mozzarella szeleteket, enyhén borsozzuk.
  6. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  7. 10 perc pihentetés után szeletelhetjük és fogyaszthatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7724
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 28.

Ajánló

Megjegyzés: A szalonna és juhtóró elég sós, ezért nem szükséges sózni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A quiche mellett nagy kedvenceim a leveles tésztára pakolt zöldségek kevés sajttal, sonkával vagy szalonnával bolondítva. Egyszerű, gyors hétköznapi vacsoraként vagy akár vendégváró fogásként is elkészíthetjük. Szezonja lévén a spárgának, ezt a változatát is megsütöttem a leveles tésztás párnáknak. Bár jelen esetben inkább paplanról beszélhetünk, mivel egyben hagytam az egész csomag leveles tésztát és így pakoltam meg spárgával és a többi finomsággal.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek