r
Nosalty Logó

Spárgás egytál

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
koszider
Spárgás egytál
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

spárga

öntet

Összesen 670 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

spárga

öntet

Összesen 2678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

spárga

öntet

Összesen 101 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    992 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    1476 micro
Összesen 670 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    163.3 g

Zsír

  • Összesen
    176.7 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5151.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1188 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    2307 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1740.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1743 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    321 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    579 micro
  • Kolin:
    1005 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1403 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    3967 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    5904 micro
Összesen 2678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    133 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

spárga

öntet

Elkészítés

spárga

  1. Az újkrumplit megpucoljuk és félbe-negyedbe vágjuk. A spárga fás végét levágjuk, alaposan megmossuk és 4-5 cm-es darabokra felvágjuk. (A zöld spárgát nem kell hámozni.) A csirkemellet felkockázzuk. A paradicsomokat elfelezzük.
  2. Egy nagy fazékban vizet forralunk, amit megsózunk. Ha van krumplisütő kosarunk, abba tesszük a darabolt újkrumplit, és kb. 3 percig előfőzzük - csak addig, míg kissé üveges lesz. (Ha nincs ilyen kosarunk, csak beleszórjuk a vízbe, és a végén lehalásszuk.) Szikkadni kiterítjük.
  3. Most kevés cukrot is teszünk a továbbra is fövésben lévő vízbe, és 10 percig előfőzzük benne a darabolt spárgát. Ezt is leszűrjük, és szikkadni hagyjuk.
  4. Közben egy kanál zsíron átsütjük a csirkemellet, sózzuk-borsozzuk.
  5. Egy tepsit vagy sütőtálat kizsírozunk, beleszórjuk a krumplit (kicsit meg is sózhatjuk), elosztjuk rajta a spárgát, majd csirkemellkockákat is. A csirkemell szaftját is rálocsoljuk. Rárakjuk a paradicsomokat. Megöntözzük a mártással, sajttal megszórjuk, fóliával lefedjük, és kb. 40 percig sütjük. Levesszük a fóliát, és ha nem pirult volna meg, kb. 10 perc alatt rápirítjuk a sajtot.

öntet

  1. Az egész tojásokat alaposan elkeverjük a tejszínnel, sózzuk-borsozzuk. A sajtot lereszeljük - ez kerül a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5166
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 27.

Ajánló

Köret nem kell hozzá, ez így is elegendő. Kínálhatunk hozzá salátát, de nem fontos.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás egytál
koszider 91 recept

Imádom a spárgát, és vadászok a receptekre. Ezt valamelyik gasztromagazinban láttam, de már nem tudom, melyikben. Tettem hozzá csirkemellet, hogy komplett fogás legyen.

Hozzávalók

spárga

öntet

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?