r
Nosalty Logó

Spárgás csirkeragu friss bazsalikommal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spárgás csirkeragu friss bazsalikommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1610 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1747 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1744 micro
Összesen 402 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4047.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    2118 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1397.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    960 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    424 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    6990 micro
  • β-crypt
    958 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6976 micro
Összesen 1610 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont kétujjnyi csíkokra vágva serpenyőbe tesszük, adunkhozzá egy löttyintés szőlőmagolajat. Kissé kipirítjuk.
  2. Hozzáadjuka felkarikázott póréhagymát, majd a csíkokra vágott csirkemellfilét és gyakori kevergetés mellett pirítjuk, közben megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint.
  3. Mikor a csirke megpuhult, hozzáadjuka vékony csíkokra vágott paprikát. Öntünk alá 1 dl vizet és fedő alatt pároljuk.
  4. Majd az előzőleg megtisztított spárgát, aminek az alsó fás részét eltávolítottuk,két centis darabokra vágvahozzáadjuka csirkéhez és pár perc alatt puhára főzzük.
  5. Végül a bazsalikom leveleket is beletesszük. A tejszínt egy tojássárgájával simára keverjük, hozzáöntjüka csirkéhez és így besűrítjükaz ételt. Már nem forraljuk, nehogy a tojássárgája különváljon a tejszíntől. Hófehér, illatos basmati rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5960
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem az ilyen típusú ételeket, mert finomak, laktatóak, változatosak és pillanatok alatt elkészülnek. Csak a fantáziánk, és persze néhány alapanyag szükséges hozzá. Mindig találok valamilyen zöldségfélét a hűtőben ami alkalmas arra, hogy megfelelő kísérője legyen a csirkehúsból készülő ragunak. Estére, mikor egy zsúfolt nap után, már csak arra vágyunk, hogy leüljünk és megpihenjünk, akkor ugye még nincs vége a napnak, mert vacsorát kell készíteni. Ilyenkor, ezek az ételek szinte mentőövnek számítanak, mert mindennel együttvéve az elkészítésük nem tart 30 percnél tovább, de mégis frissen készített, meleg vacsorával lephetjük meg a családot. Ha ügyesen osztjuk be a munkafolyamatokat, akkor tényleg nagyon gyorsan elkészülhet az ételünk. Leírom én, hogy szoktam. Először is felmérem a "terepet" azaz, megnézem mit tudok éppen felhasználni a hűtő kínálatából. Csirkemellfilét, szeletelt bacont mindig tartok itthon, mivel tudom, hogy az előbbi pillanatok alatt elkészíthető, az utóbbi pedig minden ételt "feldob" a füstölt ízével. Találtam hozzá egy darab kaliforniai paprikát, ami már pár napja árválkodott a hűtőben, talán salátához vettem anno. Volt még itthon egy csomag friss spárga, amit "csak úgy" vettem, hogy majd lesz belőle valami. A csomag fele, ez alkalommal el is fogyott. Aztán még ott volt egy fél póréhagyma, aminek a másik felét pár napja elhasználtam, de mivel akkor sok lett volna az egész, így az is a hűtőben várta a sorsát. A cserepekben mindig van friss, zöld fűszernövény, így ki is választottam ehhez az ételhez a leginkább passzoló bazsalikomot. Igaz, azon gondolkodtam egy-két percet, hogy milyen körettel készítsem, de a kis családom gyorsan megszavazta ezúttal a rizs köretet. Így már össze is állt a "csapat". Először is minden alapanyagot megmosok, megtisztítok, előveszek egy nagy vágódeszkát, amin szép sorban mindent összevágok, ráteszem egy nagyobb tányérra, szép kis kupacokba rendezve, utoljára hagyva a húst. Mielőtt elkezdem készíteni az ételt, már teszem is oda a  köretnek, ebben az esetben a rizsnek, a főzővizet, mert mire az étel elkészül, addigra illik a köretnek is elkészülnie. Tehát szerintem mindennek az alapja a tervezés, és az előkészítés, mert így mindent el tudunk időben, gyorsan készíteni, nem kapkodunk, nem idegeskedünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!