r
Nosalty Logó

Spanyol burgonyarolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Spanyol burgonyarolád
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A roládhoz

A tálaláshoz

Összesen 683 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A roládhoz

A tálaláshoz

Összesen 2743 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A roládhoz

A tálaláshoz

Összesen 101 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1309.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    978 micro
  • β-crypt
    304 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 683 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    167 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5237 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1231 mg
  • Nátrium
    3238 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1739.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    605 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    3911 micro
  • β-crypt
    1216 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2128 micro
Összesen 2743 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

A roládhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A roládhoz

  1. A burgonyát meghámozom, nagyobb darabokra vágom, és sós vízben puhára főzöm.
  2. Közben a szalonnát apróra felkockázom. A csiperkét felszeletelem. A paprikákat csíkokra, a vöröshagymát meg a paradicsomot apró darabokra vágom.
  3. Az olajban megpirítom a szalonnát. Hozzáadom a zöldségeket és puhára párolom. Reszelt fokhagymával, ételízesítővel, bazsalikommal, rozmaringgal és borssal ízesítem.
  4. A főtt burgonyát kevés vajjal összetöröm.
  5. A krumplipűrét egy konyharuha felén egyenletesen eloszlatom. A ruha másik felével betakarom. Ujjnyi vastagra, kb. 25x40 téglalappá nyújtom, majd kitakarom.
  6. Eloszlatom rajta a zöldséges keveréket, és a konyharuha segítségével feltekerem.
  7. Kb. fél órára hűtőszekrénybe teszem, hogy "megszilárduljon".
  8. A burgonyaroládot felszeletelem, petrezselyemmel díszítem.
  9. A tartármártást külön kínáljuk hozzá.
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 27239
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 19.

Ajánló

1. A fenti recept bőséges adag 4 személyre. Mi csak ketten voltunk erre a zöldséges finomságra, így másnapra megmaradt a fele. A krumplipüré másnaposan már nem az igazi, így mindenképpen át akartam sütni a roládokat. Először szendvicssütőben próbálkoztam. Szendvicssütő olajozott háromszögeibe formáztam a felszeletelt burgonyaroládot és jó pirosra sütöttem. (Minden egyes sütés elött olajoztam a sütőt.) Óvatosan kiemeltem, mert amíg forró, könnyen törik. Petrezselyemmel tálaltam. Gusztusos és finom lett, csak borzasztó lassan sült, így volt időm továbbgondolni... 2. A roládot ujjnyi vastagon felszeleteltem. Golyókat formáltam belőle úgy, hogy igyekeztem a tölteléket a gombócok közepén tartani és körbe krumpliréteggel fedni. Bepaníroztam, végül szezámmagban is megforgattam. Forró olajban, hirtelen kisütöttem. Kép itt! Petrezselyemmel fogyasztottuk. A családomnak ebben a formában ízlett a legjobban!:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintia 89 recept

Még az Anyukám tette el nekem ezt a receptet néhány éve, a Tina magazinból. Most akadt csak a kezembe, de szinte azonnal elkészítettem ezt a gusztusos köretet!:)  

Hozzávalók

A roládhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek