r
Nosalty Logó

Spaghetti alla puttanesca Glaser konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Spaghetti alla puttanesca Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 758 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1518 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1569.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 758 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3139.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    1760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    693 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2328 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    823 micro
Összesen 1518 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1216 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

  1. A paradicsomokat forró vízzel leforrázzuk, meghámozzuk, majd kockákra vágjuk.
  2. A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A chilit kettévágjuk, magházát kivágjuk, apróra vágjuk, a szardella filéket apróra vágjuk.
  3. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a kétféle hagymát, chilit és szardellát, 2-3 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a bort, felfőzzük, és közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt sűrű mártássá főzzük.
  4. Közben a spagettit fövő sós vízben al dentere főzzük.
  5. A mártáshoz keverjük a kapribogyót és az elfelezett olajbogyókat. Sóval ízesítjük.
  6. A tésztát leszűrjük, hozzáadjuk a mártást, elkeverjük, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3339
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy dél olaszországi tésztaétel fűszeres, erős paradicsomszósszal. Tálaljuk frissen reszelt parmezánnal és bazsalikommal megszórva.

Címlapról ajánljuk

További cikkek