r
Nosalty Logó

Sóskamártás 4. - tojással

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Sóskamártás 4. - tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1286.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    1102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5144.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    4408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 1216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1049.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    900 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sóskát a szárától megszabadítjuk, jól megmossuk. 1 liter lassú forrásban lévő vízbe dobjuk 5 percre.
  2. Közben olajos rántást készítünk, lehúzzuk a tűzről.
  3. A forrázott sóskaleveleket leszűrjük, a rántáshoz adjuk.
  4. Két liter hidegvizet fokozatosan hozzáadva, habverővel vagy rúdmixerrel csomómentesre keverjük. Ezáltal pürésítjük a sóskaleveleket is.
  5. Sót, cukrot, ecetet hozzáadva, ízesítjük úgy, hogy az ízek harmonizáljanak egymással.
  6. Ha fölforrt, 2-3 tojást beleengedünk lassan keverve, le ne égjen, a tojássárga egészben maradjon.
  7. Megkóstoljuk, utánaízesítünk, ha szükséges.
  8. Ha nem elég sűrű, lehet kis habarással korrigálni. (Én nem szoktam.).
  • Elkészítettem: 600 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 35025
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 09.

Ajánló

Utánanéztem az oldalon, van aki tejjel készíti, egyszer kipróbálom azt a változatot is. Így még édesanyám készítette, ajánlom jó szívvel a sóskakedvelőknek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sóskamártás 4. - tojással
Olaszné Anci 191 recept

Sajnos nálunk csak én szeretem a sóskát. Ahányszor csak újra hajt a kertben, mindig leszedem, és elkészítem. Két napig is képes vagyok csak sóskát enni, persze közben a családom többi tagjának mást főzök. Nagy szívfájdalmam, hogy nem eszik a főzelékeket. Néha azért készítek krumplit  vagy kelkáposztát, de akkor legalább annyi fasírtnak vagy sült kolbásznak lennie kell hozzá feltétnek mennyiségre, mint maga a főzelék.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?