r
Nosalty Logó

Sós puliszkatorta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fonott Kalács
Sós puliszkatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 628 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2511 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 145 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1716.6 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    942 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 628 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    172.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6866.5 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1245 mg
  • Nátrium
    3768 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1292.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2954 micro
Összesen 2511 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 145 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, 3 percig pirítjuk serpenyőben, majd leszűrjük róla a zsírt, és félretesszük.
  2. A túrót áttörjük villával, hozzákeverünk fél teáskanál sót, kaprot, tojást, szalonnát és tejfölt.
  3. A hideg vizet összekeverjük a kukoricadarával, majd nagy lángon, folyamatos kevergetés közben 10 percig főzzük, míg rotyogni kezd, és összeáll. Belekeverünk egy teáskanál sót.
  4. Előmelegítjük a sütőt. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kikenünk a szalonna zsírjával, majd lapáttal egy ujjnyi réteg puliszkát egyengetünk el a tetején. Sajnos a puliszka nem olyan engedelmes, mint szeretnénk, de belülről kívülre haladó, óvatos simogatással sikerülni fog. Ezután egy réteg túró, puliszka, túró, puliszka.
  5. Betoljuk a sütőbe, és fél órán át sütjük, míg a teteje szép piros lesz. Akkor tudjuk egy darabban kivenni a formából, ha már teljesen kihűlt, így szeletekre is lehet vágni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2549
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 17.

Ajánló

Lehet bele borsot, fokhagymát tenni, a tetejét tejföllel vagy juhtúróval meglocsolni. És persze az elmaradhatatlan orda és zsendice is illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sós puliszkatorta
Fonott Kalács 77 recept

Megint a Funtineli boszorkányból merítettem az ötletet, csak ezúttal sós változatban. Nekem így még jobban is ízlik. Laktató, és nagyon finom reggelire, vacsira vagy napközben. Igazi erdélyi különlegesség!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek