r
Nosalty Logó

Sós karamellás brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Sós karamellás brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A karamellhez

A tésztához

Összesen 857 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A karamellhez

A tésztához

Összesen 3424 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A karamellhez

A tésztához

Összesen 437 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 857 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    189 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1110.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.7 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 3424 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 437 kcal

Hozzávalók

A karamellhez

A tésztához

Elkészítés

A karamellhez

  1. Karamell készítése: a 4 ek vajat felolvasztjuk, félretesszük.
  2. Egy teflonos edényt a tűzre teszünk, beleöntjük a kristálycukrot és karamellizáljuk. Ahogy olvadni kezd a cukor, mérsékeljük kissé a hőfokot (elektromos tűzhelyen 5-ös fokozat), átkeverjük, majd hagyjuk, hogy minden cukorszemcse elolvadjon és szép barna színt kapjon a folyadék.
  3. Az edényt a tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat, elkeverjük.
  4. A tejszínt és a sót is hozzáadjuk, elkeverjük, majd a tűzre visszatéve átforraljuk.
  5. Vékonyan kiolajozott sütőpapírra öntjük a karamellt és hagyjuk kihűlni (kb. 20-40 perc, a kinti hőmérséklettől függően, de akár hűtőbe is tehetjük ;).
  6. A kihűlt karamellt kockára vágjuk.
  7. A tészta elkészítése: A sütőt 180 fokra kapcsoljuk, a tepsit sütőpapírral teljesen kibéleljük és vékonyan kivajazzuk (olvasztott vajjal).
  8. A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk: mikróban vagy gőz felett, kinek-kinek vérmérséklete szerint :)
  9. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, géppel alaposan kikeverjük.
  10. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat és alaposan kikeverjük a masszát.
  11. Lisztet, sót is a masszához adjuk, kanállal egyneművé keverjük a tésztát.
  12. A kibélelt sütőformába öntjük a masszát, megszórjuk a karamell kockákkal.
  13. Előmelegített sütőbe toljuk, 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
  14. A langyosra hűlt sütit már szelhetjük és élvezhetjük, ahogy nyúlik a karamell :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x27
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 19001
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 09.

Ajánló

Nem, nem szabad belegondolni mekkora kalóriabomba! Bátran koronázzuk meg egy kanál frissen felvert tejszínnel :) Mélyen tömény, minden édesség utáni sóvárgást kielégítő íz ez, egy kockácska bőven elég belőle. Gyakorlati tanács: 1. a karamellt öntsük vastagra és/vagy vágjuk nagyobbakra, hogy sütés közben ne szívódjon bele teljesen a tésztába vagy 2.  a karamell 1/4-ét ne süssük bele a sütibe, vágjuk kisebb kockákra és a megsült sütibe, a kis karamellkráterekbe helyezzünk egy-egy pici darabot. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mit is írjak... tejszínes karamella, csokoládé, brownie... az édes bűnbeesés! Sós karamellás brownie... maga a kárhozat. A sós és az édes összeolvadása, ahogy ellensúlyozzák, kiegészítik egymást, bizsergető ízek... tömény élvezet, életre-halálra. A lelked is eladnád érte! Süsd meg! Kóstold meg! Ne idegenkedj! Élvezd!

Hozzávalók

A karamellhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek