Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörös csülök bajor káposztával (Sörös csülök 2.) recept

hozzászólások (22)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Nátrium
Kálium

TOP Vitaminok

B1 B3 B6 B12

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
78.4 g

zsír

Összesen:
61 g
Telített zsírsav:
20 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
26 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
11 g
Koleszterin:
264 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5.4 g
Kalcium:
172 mg
Vas:
6 mg
Magnézium:
128 mg
Foszfor:
889 mg
Kálium:
1989 mg
Nátrium:
2226 mg
Cink:
7 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
73 µg

szénhidrát

Összesen:
37.7 g
Élelmi rost :
11 g
Összes cukor:
16 g

víz

Összesen:
769.5 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
23 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
2 mg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
25 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
2 µg
C vitamin:
49 mg
Összes folát:
106 µg
K vitamin:
27 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
313.7 g

zsír

Összesen:
244.1 g
Telített zsírsav:
82 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
106 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
44 g
Koleszterin:
1055 mg

ásványi anyagok

Összesen:
21.7 g
Kalcium:
690 mg
Vas:
24 mg
Magnézium:
515 mg
Foszfor:
3557 mg
Kálium:
7955 mg
Nátrium:
8908 mg
Cink:
34 mg
Réz:
3 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
295 µg

szénhidrát

Összesen:
151 g
Élelmi rost :
42 g
Összes cukor:
60 g

víz

Összesen:
3078.1 g

vitaminok

Összesen:
0.3 g
Tiamin - B1 vitamin:
8 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
4 mg
Niacin - B3 vitamin:
92 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
11 mg
B6 vitamin:
9 mg
B12 Vitamin:
9 µg
A vitamin (RAE):
98 µg
E vitamin:
5 mg
D vitamin:
7 µg
C vitamin:
199 mg
Összes folát:
425 µg
K vitamin:
108 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
7 g

zsír

Összesen:
5.4 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
23 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
15 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
11 mg
Foszfor:
79 mg
Kálium:
175 mg
Nátrium:
198 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
6 µg

szénhidrát

Összesen:
3.4 g
Élelmi rost :
1 g
Összes cukor:
1 g

víz

Összesen:
68.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
2 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
5 mg
Összes folát:
10 µg
K vitamin:
2 µg

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2017-10-25 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.10.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

dombinori
dombinori / dombinori Sun, 2012-03-11 19:31

Szia Aurore,

Megcsináltam nem rég a csülköt, igaz hagymás magyaros burgonyával. Nagyon jól sikerült. Köszi a receptet. :-)
üdv,
Nóri

Aurore
Aurore / Aurore Sun, 2012-03-11 21:42

Szia Nóri!

Nagyon örülök,hogy ízlett!További szép napot és jó főzőcskézést!

Üdv:Hajni

vasvikk
vasvikk Fri, 2011-12-30 11:09

Sziasztok Lányok/Fiúk/! :) Nagy baj, ha csak egy napig pácolom a lében? Sajnos kifutottam az időből... holnapra kellene az étel. :D

Aurore
Aurore / Aurore Fri, 2011-12-30 21:58

Szia Vasvikk!
Szerintem nem nagy gond,átjárják az ízek rövidebb idő alatt is...remélem finomra sikeredik!
Jó étvágyat hozzá és boldog új évet!
Üdv:Hajni

vasvikk
vasvikk Sat, 2011-12-31 08:46

Köszönöm a választ! Remélem finom lesz.
Boldog új évet!

publikus
publikus Wed, 2011-03-16 20:13

Szia, csupán egy kérdésem volna, a hideg páclébe beletesszük a sót vagy csak főzésnél?
Jó volna tudnom, elkészíteném.. köszönöm :)

Aurore
Aurore / Aurore Wed, 2011-03-16 20:58

Igen,már a páclébe mehet a só,abban is feloldódik[vicces,de a só oldódási képessége csak nagyon kis mértékben függ a folyadék hőmérsékletétől....kibújt belőlem a vegyész:)))]Remélem jól sikerül majd,jó étvágyat előre is!

serci
Serci / serci Sat, 2011-03-05 11:17

Ma én is savanyú káposztát párolok,csak még teszek rá pár knédlit is!Szegény anyám régen sokszor csinált ilyen jó sváb kajákat. Kár hogy nem figyeltem jobban,remélem sikerül.

viza
viza Thu, 2011-02-24 15:23

Igen füstöltből, és teljesen ugyanúgy készítem el mint a nyersből ahogy itt le van írva. Nálunk is nagyon kelendő a füstölt csülök, azért is próbáltam ki abból. Én a nyers csülökkel még nem próbálkoztam ezért nem tudom milyen ízre, a füstölt valószínűleg nem veszi fel annyira a páclé ízét. Remélem kipróbálod füstölttel is és majd megírod van-e különbség ízre a kettő között ! Még egyszer köszönöm neked ezt a remek receptet a családom nevében is !

viza
viza Wed, 2011-02-23 21:47

Nálunk a családban nagyon szereti mindenki a legkisebbtől a legnagyobbig. Én füstölt csülökből szoktam csinálni, krumplival és káposztával együtt sütöm meg. Nagyon finom ! Köszi a receptet !!!

Aurore
Aurore / Aurore Wed, 2011-02-23 21:58

Füstöltből?Biztos úgy is nagyon finom...pácolod,és sörrel is locsolod,ugyanígy?Egyszer én is kipróbálom,nálunk nagyon kelendő a füstölt csülök!

gordine
gordine Wed, 2010-09-15 11:42

Tegnap lett bepácolva, hétvégére elkészül. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.

gordine
gordine Mon, 2010-09-20 11:11

Nagyon-nagyon finom volt. A savanyú káposztát alapból nem nagyon szeretem, de ez így szuper. A férjem volt a szakács, így nem tudom mennyire ragaszkodott a recept minden sorához (mert nem nagyon szokott), de tényleg isteni lett. Köszi a receptet!!!

Aurore
Aurore / Aurore Mon, 2010-09-20 13:47

Nagyon örülök neki,hogy jó lett....igen,a férfiak nem mindig ragaszkodnak a recepthez,de legtöbbször jót tesznek vele...én már csak tudom,egy szakács férjjel! :)))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-12-04 08:49

Nagyon szeretném elkészíteni, de nem vagyok túl gyakorlott. Ezért lenne néhány kérdésem:
füstölt csülöt kell-e venni, meg hátsó csülökről van-e szó?

Aurore
Aurore / Aurore Fri, 2009-12-04 18:57

Kedves Látogató!

Nem füstölt,sima nyers hátsó csülök kell hozzá,csonttal együtt(finomabb a hús,ha csonttal együtt fő)
Egyébként nyugodtan vágj bele,szerintem egyszerű elkészíteni.Ha a páclében már puhára főtt,csak arra kell vigyázni,hogy ne essen szét,amikor kiveszed a léből(mindenképpen egyszerre két eszközt használj),aztán már csak az a dolgod,hogy locsolgasd,és ha elég pirospozsgás-ropogós,akkor jó étvággyal megegyétek!

1049
sertéscsülök 2 kg
babérlevél 4 db
fekete bors 10 szem
1 teáskanál
vöröshagyma 1.2 kg
sör 4 dl
savanyú káposzta 80 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
babérlevél 1 db
borókabogyó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint