r
Nosalty Logó

Sörös bundában kirántott cukkini burgonyával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Sörös bundában kirántott cukkini burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Cukkini

Petrezselymes burgonya

Összesen 460 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Cukkini

Petrezselymes burgonya

Összesen 1844 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Cukkini

Petrezselymes burgonya

Összesen 60 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    856 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5878 micro
Összesen 460 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3801.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2201 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    802 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    647 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3423 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23512 micro
Összesen 1844 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Cukkini

Petrezselymes burgonya

Elkészítés

Cukkini

  1. Megpucoljuk a cukkinit, majd kb. 1 cm vastagra felszeleteljük. Mindkét oldalát meghintjük sóval, majd pár percet állni hagyjuk.
  2. Előkészítjük a tipikus panírt: liszt, tojás, zsemlemorzsa, annyi különbséggel, hogy a tojásba sört öntünk. Nagyon finom, ropogós lesz tőle a bunda. Panírozás után forró olajban kisütjük, majd azonnal tálalható.

Petrezselymes burgonya

  1. Az újburgonyáról a héját lekaparjuk, megmossuk, nagyobb darabokra felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, majd kevés zsiradékon megpároljuk. Aztán jöhet rá a krumpli, az apróra vágott petrezselyemzöld, majd a gulyáskrém/pirosarany, só és bors.
  2. Ha ezzel elkészültünk, felöntjük a vízzel (semmiképpen ne annyival, hogy ellepje, hisz a krumpli is engedni fog), majd fedő alatt, lassú lángon addig főzzük, míg ételünk meg nem puhul.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1374
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami kímélő, húsmentes ételre vágytam, bevált recept a nagymamámtól szabadon. :)

Hozzávalók

Cukkini

Petrezselymes burgonya

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!