r
Nosalty Logó

Sorbet Chocolat Noir – a nagyon csokis sorbet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli
Sorbet Chocolat Noir – a nagyon csokis sorbet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1007 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 252 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 1007 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fagyigép edényét 24 órára helyezzük a mélyhűtőbe.
  2. Egy közepes méretű serpenyőben összekeverjük a kakaóport, cukrot és vizet, majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ezután vegyük le a tűzről és dobjuk bele a felaprított csokit. Kicsit várjunk, míg a csoki elkezd olvadni, ekkor mehet bele a vanília és a csipetnyi só, majd az alkohol. Kevergessük, míg a csoki el nem olvad. Ezután hagyjuk kihűlni, majd hűtőben hűtsük le teljesen. (Én előző nap csináltam és egy éjszakára betettem a hűtőbe.) A következő napon – vagy amikor már jéghideg- a fagyigép előírásának megfelelően készítsük el. Fél liter sorbet lesz belőle.
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 45481
  • Feltöltés dátuma: 2008. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mint nagy rajongója az étcsokinak, nem tudtam ellenállni a kísértésnek, ami Chocolate & Zucchini blogján került az utamba „Sorbet Chocolat Noire” néven, aki a receptet David Lebovitz: The Perfect Scoop című könyvéből kölcsönözte. Eddig főként joghurtos fagyikat készítettem, s ez volt az első sorbet próbálkozásom a fagyigéppel. Kíváncsiságból hamisítatlan japán kakóporral és étcsokival készítettem el, s nagyon finom lett. A receptet annyiban változtattam meg, hogy egy löttyintésnyi alkoholt (jelen esetben őszibarack likőr volt otthon) kevertem hozzá, hogy lágyabb állaga legyen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek