r
Nosalty Logó

Sonkás-zöldséges kalászkoszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Sonkás-zöldséges kalászkoszorú
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére és az átgőzöléshez

Összesen 584 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére és az átgőzöléshez

Összesen 3512 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére és az átgőzöléshez

Összesen 197 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    823 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    963 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    880 micro
Összesen 584 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    138.3 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8489.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1401 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1560 mg
  • Nátrium
    4938 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    472 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    755 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    5779 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5281 micro
Összesen 3512 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére és az átgőzöléshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint.Alaposan kidagasztjuk.
  2. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A borsót megfőzzük, ha konzervet használunk, azt csak öblítsük át.A lilahagymát és a sonkát kockázzuk fel. A metélőhagymát vágjuk apróra. A kukoricát mossuk át, és hagyjuk lecsepegni.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Megkenjük a tömlős sajttal.Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval.
  5. Egyenletesen rászórjuk a lilahagymát, a sonkát, a borsót, a kukoricát, végül a metélőhagymát.Ráreszeljük a trappista sajtot.
  6. A hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük, mint a bejglit.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, koszorúba hajtva, a két végét összeigazítva.
  8. Egy nagyobb méretű, éles ollóval kb. 2 cm-ként 45 fokos szögben bevágjuk a koszorút kb. a tészta 2/3-áig. Így kapjuk meg a koszorún a kalászkákat.Egymás után az egyik kalászkát jobbra, a másikat balra fordítjuk, .
  9. A tészta tetejét megkenjük a tojások sárgával, és szórunk rá kevéske szezámmagot.
  10. Meleg helyen még további 40 percet kelesztjük.
  11. 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  12. A sütőből kivéve a tetejükre csorgatunk kevéske tejet, és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5293
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás-zöldséges kalászkoszorú
Andi80_ 380 recept

A Zöldséges pillangók és a Sajttal szórt pizzás kalász házasításából született ez a finomság. Maradék sonkából, sajtból, zöldségekből, ami a hűtőben épp volt. Természetesen a töltelék ízlés szerint változtatható. Készíthető egy könnyű kis leveske után második fogásként vagy egyszerűen csak uzsonnára, tízóraira. Nagyon laktató és finom is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére és az átgőzöléshez

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!