r
Nosalty Logó

Sonkás-vajkrémes álpiskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sonkás-vajkrémes álpiskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 529 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 2112 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 206 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1533.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    993 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 529 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6134.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    894 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1033 mg
  • Nátrium
    3973 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    881 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    887 mg
  • Retinol - A vitamin:
    802 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    961 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    3166 micro
Összesen 2112 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    177 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd egy másik tálban a sárgáját a liszttel, tejföllel és egy csipet sütőporral elkeverjük.
  2. Ízlés szerint fűszerezhetjük kevés sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel, amitől szép, zöld mintás lesz.
  3. Ezután óvatosán átforgatjuk a tojásfehérjéből felvert habbal úgy, mint egy hagyományos piskótánál.
  4. Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt teszünk (ez fontos), és belesimítjuk a tojásos masszát.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük.
  6. Ha megsült, még melegen sütőpapírostól az asztalra tesszük, és jöhet a töltelék, aminek csak a fantáziánk szab határt. A mostanit én vajkrémmel kentem meg, majd arra helyeztem a sonkaszeleteket, rá a sajtot és a póréhagymát, majd óvatosan a sütőpapírról leválasztva feltekertem.
  7. Még melegen is nagyon finom, de hűtőbe rakva kissé ferdén könnyebb szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5318
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem minden az, aminek látszik. Piskótatekercs, de mégsem. Ez egy sós omlett, ami bármivel tölthető, csak fel kell tekerni, majd jókat szórakozni, hogy a kedves vendégek nem tudják mire vélni az ismerős formát, és gyanakodva szemlélik. A vége minden eseteben az üres tányér és garantált siker. Nagyon mutatós és finom.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek