r
Nosalty Logó

Sonkás-sajtos-újhagymás rétes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sonkás-sajtos-újhagymás rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A réteshez

A tetejére

Összesen 435 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A réteshez

A tetejére

Összesen 1737 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A réteshez

A tetejére

Összesen 112 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1522.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    841 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1745 micro
Összesen 435 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6090.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    1521 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    3237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    648.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    980 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    1147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    699 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    3362 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6982 micro
Összesen 1737 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

A réteshez

A tetejére

Elkészítés

A réteshez

  1. A hagymát apróra vágjuk. A réteslapokat egymásra tesszük, közben egy ecsettel minden réteget (a tetejét is) megkenünk olajjal.
  2. A reszelt sajtot elkeverjük a felvert tojásokkal, majd sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendióval fűszerezzük.
  3. A sonkaszeleteket a réteslapra tesszük úgy, hogy a szélén körben 3-3 centis sáv üresen maradjon. Elosztjuk rajta a hagymát, és rákenjük a sajtos masszát. A hosszabb oldalánál feltekerjük, a végeket behajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék a sütéskor.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal.
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük. Kicsit ferdén kb. 2 centis szeleteket vágunk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 362
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 74
  • Össznézettség: 53958
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáron a legfinomabb újhagymával, de ha nincs, akkor jó vöröshagymával is szerintem :)

Hozzávalók

A réteshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek