r
Nosalty Logó

Sonkás-sajtos kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyúlszarvas
Sonkás-sajtos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 234 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2811 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 239 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 234 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    174.6 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8324.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1640 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    2100 mg
  • Nátrium
    4281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    372 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1029 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2407 micro
Összesen 2811 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 239 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot (nálam gouda), a sonkát és a bacont kicsi kockákra vágjuk, az újhagymákat felkarikázzuk. A bacont az olajon kicsit megpirítjuk, majd hozzákeverjük a sonkához, hagymához, sajthoz.
  2. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a juhtúróhoz és a tejfölhöz, borsozzuk (ha a juhtúró nem elég sós, sózzuk is), majd hozzákeverjük a húsos-hagymás-sajtos kockákat, majd végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és átgyúrjuk.
  3. Kivajazott-kilisztezett püspökkenyér-formába öntjük a masszát, eligazgatjuk benne, majd 180°C-on kb. 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1798
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nyúlszarvas 10 recept

Még húsvét tájékán találtam ezt a receptet, ami már akkor megtetszett, de úgy elkavartam akkor, hogy egészen mostanáig csúszott a testreszabása és tesztelése. Variálható a hozzávalók sora, és még napok múlva is finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek