r
Nosalty Logó

Sonkás pizza Verától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vera vagyok
Sonkás pizza Verától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 1304 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 3906 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 255 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3835.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    823 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    2041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    155 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 1304 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189 g

Zsír

  • Összesen
    175.1 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11506.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    2469 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2301 mg
  • Nátrium
    6123 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    907 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 3906 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 255 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, és beletesszük a cukrot. Ebbe a tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk 5 percig dagadni.
  2. Ezalatt egy nagyobb tálba (nekem erre a célra van egy fedeles műanyag kelesztőtálam) beleszitáljuk a lisztet, amibe belekeverjük a sót és a bazsalikomot. Ezután beleöntjük az élesztős tejet, az olajat és a langyos vizet.
  3. Mindezt alaposan összegyúrjuk, de vigyázni kell, hogy ne legyen túl kemény a tészta, mert akkor túl rágós lesz sütés után. Rátesszük a tál tetejét, vagy letakarjuk valamivel a tésztát, és langyos helyre tesszük kelni a tésztát. Kell neki kb. háromnegyedvagy egy óra, amíg megkel.
  4. Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a szószt, ami csak annyit jelent, hogy az összes hozzávalót jó alaposan összekeverjük.Utána a sonkát felvágjuk kisebb darabokra, és lereszeljük a sajtot.
  5. Vékonyan kiolajozzuk a sütőedényt. (Nekem erre a célra van egy 36 centiméter átmérőjű kerek sütőformám. Ha neked nincs hasonló, akkor szerintem ehhez a tésztamennyiséghez egy közepes tepsivagy két kisebb pizzasütő forma kell.)
  6. Ezután beleborítjuk a megkelt tésztát a sütőformába, és kézzel szétnyomogatjuk, hogy kitöltse a sütőformát. (Én szoktam egy kis peremet képezni a szélére.)
  7. Erre kenjük rá először a tejfölös szószt, azután pedig egyenletesen elosztva rászórjuk a feltéteketsonka-bab-sajt sorrendben. (Lehet, hogy ez a feltét kevésnek tűnik, de ha túl sok mindent teszünk rá, akkor a tészta nem fog feljönni, és nedves marad. Én nem szeretem úgy.)
  8. Kb. 15-20 percig sütjük. (Nekem sima gáztűzhelyem van, ezt a pizzához sosem szoktam előmelegíteni, hanem akkor kapcsolom be, amikor beleteszem a tésztát. De akkor maximális fokozatra.)
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Tepsi mérete: 36
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1130
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vera vagyok 15 recept

Gyakran szoktam házi pizzát készíteni, ezt húsvét utáni maradékok felhasználására találtam ki. :) Azért hiányzik egy szelet pizza a képről, mert addig nem mertem kitenni, amíg nem voltam biztos benne, hogy jól sikerült. :)

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek