r
Nosalty Logó

Sonkás-mozzarellás zöldségpizza

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Sonkás-mozzarellás zöldségpizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A "tésztához"

A feltéthez

Összesen 389 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A "tésztához"

A feltéthez

Összesen 2339 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A "tésztához"

A feltéthez

Összesen 111 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    4087 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 389 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.7 g

Zsír

  • Összesen
    144.3 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7491.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1671 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1547 mg
  • Nátrium
    3910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1321.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3619 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1163 micro
  • α-karotin
    9903 micro
  • β-karotin
    24520 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    20845 micro
  • Lut-zea
    4876 micro
Összesen 2339 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    469 micro
  • β-karotin
    1162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    987 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 111 Kcal

Hozzávalók

A "tésztához"

A feltéthez

Elkészítés

A "tésztához"

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a tejszínt reszelt parmezánnal, sóval és borssal.
  2. A burgonyát hámozzuk és mossuk meg, majd szeleteljük vékonyan (nem kell hajszálvékonyan!). A cukkinit mossuk, szeleteljük nem túl vékonyan. A répát hámozzuk, mossuk és szeleteljük, kb. a burgonyával megfelelő vastagságúra.
  3. Menet közben az összes szeletelt zöldség mehet a tejszínes-sajtos keverékbe. Jól forgassuk át az egészet, hogy mindenhová jusson a szószból.
  4. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  5. Egy nagy tepsit vajazzunk ki, ebbe mehet a zöldséges alap. Kézzel vagy fakanállal rendezgessük el a darabokat - egy kis mozgatással/rázással is segíthetünk nekik helyre kerülni. A lényeg, hogy kb. lapos legyen a teteje.
  6. Tegyük sütőbe a "pizzaalapot" úgy 35-40 percre sülni, ameddig megpuhulnak a zöldségek és a tetejük megpirul.

A feltéthez

  1. Ha elkészült a pizzaalap vegyük ki a sütőből. Evőkanállal vigyük fel pár helyre (8-12 kicsi körbe) a paradicsomszószt, melléjük-közéjük helyezzünk mozzarella-karikákat, majd sózzuk, borsozzuk, és oregánóval szórjuk meg ezeket.
  2. Ekkor jöhetnek a sonkakockák, majd mehet vissza a sütőbe az egész 5-10 percre, hogy a sajt megolvadjon, és minden szépen megpiruljon. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 997
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 27.

Ajánló

Ez a recept sima burgonyaalappal és tetszőleges feltétekkel is elkészíthető. Mindenki a saját ízlésére formálhatja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumpli alapú pizzát már készítettem többször a családnak, most húsvétra készülve ezt a répával és cukkinivel kibővített verziót találtam ki. Egyszerű és nagyszerű, tényleg próbáljátok ki!

Hozzávalók

A "tésztához"

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek