r
Nosalty Logó

Sonkás-mozzarellás-rukkolás pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
Sonkás-mozzarellás-rukkolás pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pizzatészta

Pizzaszósz

Pizzafeltét

Összesen 690 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pizzatészta

Pizzaszósz

Pizzafeltét

Összesen 3441 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pizzatészta

Pizzaszósz

Pizzafeltét

Összesen 176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    845 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2711 micro
  • Lut-zea
    1156 micro
Összesen 690 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.9 g

Zsír

  • Összesen
    125.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8038.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1646 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1511 mg
  • Nátrium
    4348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1078.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    4223 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    13553 micro
  • Lut-zea
    5779 micro
Összesen 3441 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    696 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Pizzatészta

Pizzaszósz

Pizzafeltét

Elkészítés

Pizzatészta

  1. A langyos vizet elkeverjük a cukorral, az elmorzsolt élesztővel, az olívaolajjal, és lefedve meleg helyen hagyjuk pár percig pihenni.
  2. Egy nagy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, oregánót, és összekeverjük, majd egy mélyedést alakítunk ki a liszt közepén.
  3. Ez alatt a felfutott élesztőt adagokban a mélyedésbe öntjük, és egy villával körkörös mozdulatokkal dolgozzuk bele a lisztet. Ha némileg már összeállt a tészta, akkor folytassuk lisztezett kézzel, és gyúrjuk át alaposan, amíg szép, homogén tésztát nem kapunk.
  4. A tetejét meglisztezzük, és egy nedves konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen kelesztjük, amíg kb. duplájára megkel (kb. 1-1,5 óra).

Pizzaszósz

  1. Elkészítjük a pizzaszószt: egy serpenyőbe öntjük az olívaolajat, majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát, és addig pirítjuk, míg halvány színt kap.
  2. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, pár perc alatt összeforraljuk.
  3. A tűzről félrehúzva egy botmixerrel kissé pürésítjük, majd visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a fűszereket: sót, borsot, cukrot, oregánót és az apróra tépkedett bazsalikomot is.
  4. Egyet forralunk rajta és már készen is vagyunk.

Pizzafeltét

  1. A sonkákat csíkokra vágjuk. A koktélparadicsomot pedig félbevágjuk.
  2. Amikor a tészta megkelt, akkor kiborítjuk egy lisztezett deszkára, és újból átgyúrjuk. Ezután három felé elosztjuk, gombócokat formázunk belőlük, és enyhén lisztezett felületen letakarva hagyjuk még 10 percet pihenni.
  3. Utána formázzuk a pizzákat egy kiolajozott pizzasütő lapra, majd az ízletes, házi pizzaszósszal megkenjük.
  4. Rátesszük a csíkokra vágott sonkákat, a félbevágott koktélparadicsomokat, és megszórjuk a mozzarella golyókkal, egy kevés rukkolával és a reszelt trappistával is.
  5. Előmelegített sütőben 220 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt még frissen megszórjuk rukkolával.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 6869
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás-mozzarellás-rukkolás pizza
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Az olasz pizza az egész világon népszerű étel! Érdemes otthon is kipróbálni, és elfelejteni a pizza rendelést. A pizzatészta egy alap recept, más feltétekkel is lehet kísérletezni.

Hozzávalók

Pizzatészta

Pizzaszósz

Pizzafeltét

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?