r
Nosalty Logó

Sonkás kifli 3. - sajtos

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Sonkás kifli 3. - sajtos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 4450 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 359 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 558 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.2 g

Zsír

  • Összesen
    322.3 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9824.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    2169 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    2190 mg
  • Nátrium
    5092 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2960 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2827 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1585 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    762 micro
Összesen 4450 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sonkát apró lyukú darálón kétszer ledaráljuk.
  2. A sajtot lereszeljük.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a darált sonkát, a reszelt sajtot, a sót és az őrölt borsot, valamint az egész nyers tojást és a tojássárgáját.
  4. Annyi tejföllel (kb. 3 ek) dolgozzuk össze, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
  5. A tésztát hosszúkás cipóvá formálva, fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe, ahol egy éjszakát pihentetjük.
  6. Másnap 6-felé vágjuk a tésztát, és gombócokat formálunk belőle.
  7. Egy-egy gombócot tányér nagyságúra /(kb. 22-24 cm átmérőjűre) nyújtjuk, amit 8-8 cikkre vágunk.
  8. A cikkekből, kivülről befelé sodorva, kifliket készítünk.
  9. A kifliket kissé felvert tojással megkenjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. (A sütőpapír lényeges, mert a zsiradék sütés közben kissé kifolyik a kiflikből, és ráéghet a tepsire.)
  10. Előmelegített forró sütőben aranyssárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x40x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8547
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 05.

Ajánló

Baráti borozgatáshoz kiváló borkorcsolya.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elérkezett az idő a maradék főtt sonka felhasználására, aminek csak egyik változata ez a sonkás-sajtos kifli. Amennyiben nem tudjuk rögtön az egész sonkamaradékot felhasználni, nyugodtan betehetjük a mélyhűtőbe. 3-4 hétig biztosan eláll.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek