r
Nosalty Logó

Sonkás gombaraguval töltött gombafejek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Belvedere
Sonkás gombaraguval töltött gombafejek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 754 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1509 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 133 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2504 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 754 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    116.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5008 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    1358 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1225 mg
  • Nátrium
    2218 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    782.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    721 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    979 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 1509 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    457 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nagy fejű gombákat a tönkjüktől megszabadítjuk, megtisztítjuk, a kisebbeket szeletekre vágjuk.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a kockára vágott szalonnát és sonkát, kicist pirítjuk. Hogy leve is legyen egy kevés, beledobjuk a kockázott paradicsomot, majd a szeletelt gombát. Fűszerezzük, majd lefedjük.
  3. Vajjal kikenünk egy hőállóedényt, és elhelyezzük benne a töltésre váró gombafejeket.
  4. Amikor a ragu készen van, egy kanállal belehalmozzuk a fejekbe, majd egy kevés vajat teszünk, végül sajttal megszórjuk őket.
  5. Addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad, és szép színe nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4789
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 11.

Ajánló

Gombát rizzsel - szerintem. Klasszikusan készítettem, semmi faxnival, mivel a gomba már amúgy is cifrázva lett. 1 bögre rizs olajon megfuttatni fehéredésig, 2 bögre vízzel felengedni, kicsit sózni. Felforralni, forralva főzni 2 percig, majd lefedve-forralva 1 percig, végül lezárni, és konyharuhákkal alaposan betakarni. Kééész!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Belvedere 23 recept

Az évfordulónkra kerestem valami izgalmasat, olyat, amit eddig nem készítettem. Sokszor úgy jön az ihlet, hogy lemegyek a boltba, és ott látok valami jó hozzávalót. Az egyik szupermarketben XXL hét volt, és megláttam ezeket az óriási gombafejeket...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek