r
Nosalty Logó

Sonkába-sajtba tekert spárga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Smaragd konyha
Sonkába-sajtba tekert spárga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 681 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1625.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2210 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3492 micro
Összesen 341 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3250.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    798 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    942 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    978.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    412 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    4419 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6983 micro
Összesen 681 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgákat megpucoljuk, alulról kb. 5 cm-t, a végeinél kb. 2 mm-t levágunk, majd megmossuk folyó csapvíz alatt.
  2. Akkora fazékban odatesszük főni bő vízben, amiben kényelmesen elfér, nem hajolnak be a spárgák.
  3. Hozzáadjuk a sót, cukrot, citromlevet, kenyérszeletet, és forrástól számítva 10 percig főzzük. Amikor kész, kiszedjük a vízből.
  4. Egyenként a sonkaszeletekre 1 szelet lapkasajtot teszünk, és 5 szál spárgát betekerünk vele.
  5. Kivajazott jénai tálba tesszük őket, és előmelegített sütőben sütjük, míg a sajt elolvad, és a sonka szélei pirosak lesznek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5606
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkába-sajtba tekert spárga
Smaragd konyha 149 recept

Petrezselymes újburgonyával és hollandi mártással nagyon finom ebéd vagy vacsora. Mindenkinek ajánlom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek