r
Nosalty Logó

Somogy kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MSzabina
Somogy kocka
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1036.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 1138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126 g

Zsír

  • Összesen
    284.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1802 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6216.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1843 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    2096 mg
  • Nátrium
    1551 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    957.1 g
  • Cukor
    612 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2822 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    1483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2694 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1530 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2501 micro
Összesen 6825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 240 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A barna tésztához

  1. A barna tésztához a tojásfehérjét és a vizet felverjük kemény habnak, közben hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgáját, a liszttel elkevert kakaót, és sütőport. Megsütjük. Ha megsült, kettévágjuk.
  2. A sárga tésztához a tojásfehérjét a vízzel felverjük, közben hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgáját, végül a liszttel elkevert sütőport, megsütjük.
  3. Krémhez a tejbe cukrot teszünk. A tejből kiveszünk annyit, hogy a pudingport elkeverjük benne. Sűrű pudingot főzünk, hagyjuk kihűlni. A rámát kikeverünk. Ha kihűlt a puding, a rámával együtt habosra keverjük.
  4. Töltés: barna tészta – krém – sárga tészta – krém – barna tészta – krém. A tetejét megszórjuk tortadarával vagy csokiforgáccsal. Legalább egy éjszakán át hűteni kell, hogy összeérjenek az ízek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26X36
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 392
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 64977
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MSzabina 15 recept

Nagyon ízletes és könnyű sütemény. A fehérjét én picit felvertem, akkor adtam hozzá a vizet. A cukrot lassan, keverés közben öntöttem hozzá. Ha úgy érezzük, hogy a krém nem eléggé csokis, akkor lehet még tenni hozzá kakaót. A tetejét hűtés előtt jelöljük be, így szeletelésnél könnyebb lesz felvágni.

Hozzávalók

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek