r
Nosalty Logó

Somlói galuska torta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Somlói galuska torta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 430 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4309 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 225 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 430 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    232.5 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    2218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7504.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1890 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    821 mg
  • Foszfor
    3011 mg
  • Nátrium
    1497 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.5 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1132 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    471 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    1715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1116 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2716 micro
Összesen 4309 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Két egyforma tortaformát kivajazunk és kilisztezünk.
  2. A 8tojásfehérjét kemény habbá verjük, és fokozatosan hozzákeverjük a porcukrot. A 8 tojássárgáját fehéredésig keverjük a 4 ek tejjel, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
  3. A fehérjehabot óvatosan a krémhez forgatjuk, és a felét az egyik tortaformába töltjük. A tészta másik feléhez hozzákeverünk 5 ek kakaóport és a másik tortaformába öntjük.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük a két tortát, és amint kihűltek mindkettőt kétfelé szeljük.
  5. A krémhez a 3 tojássárgát, a vaníliás cukorral krémesre verjük, és a 6 dl tejjel fokozatosan, kis lángon besűrítjük, majd a keményítővel pudingosra főzzük.
  6. Az egyik kakaós tortalapot megszórjuk rumba áztatott mazsolával, és megkenjük a vaníliás krémmel. Ráhelyezünk egy fehér tortalapot, és folytatjuk a szórást-kenést.
  7. Az utolsó lapot vékonyan megkenjük krémmel,leöntjük a felolvasztott étcsokival,megszórjuk a darált dióval, és tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 34124
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 17.

Ajánló

Külön kínálhatunk hozzá csokimártást vagy friss tejszínhabot. Ha gyerekek is esznek belőle, aromát használjunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám 84. születésnapjára jött össze a család és egy különleges, de mindenki számára kedvelt tortával szerettem volna meglepni őket. A somlói galuskát nálunk mindenki kedveli, és torta formájában szép látvány is volt.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?