r
Nosalty Logó

Somlói galuska gazdagon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Somlói galuska gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

fehér lap

diós lap

kakaós lap

alapöntet

vaníliakrém

csokoládéöntet a tetejére

összeállítás

Összesen 1071 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

fehér lap

diós lap

kakaós lap

alapöntet

vaníliakrém

csokoládéöntet a tetejére

összeállítás

Összesen 6395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

fehér lap

diós lap

kakaós lap

alapöntet

vaníliakrém

csokoládéöntet a tetejére

összeállítás

Összesen 269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.9 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 1071 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    248.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    1731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8677.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    2179 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    3650 mg
  • Nátrium
    2076 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    905.4 g
  • Cukor
    584 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    733.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    694 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    1436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2201 micro
Összesen 6395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

fehér lap

diós lap

kakaós lap

alapöntet

vaníliakrém

csokoládéöntet a tetejére

összeállítás

Elkészítés

fehér lap

  1. A piskótához a 2 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  2. Egy nagy sütőpapíros gáztepsi 1/3-ad részébe belesimítjuk. Így egyszerre sütjük a 3 fajta tésztát.

diós lap

  1. A piskótához a 2 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. A lisztet, diót, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  2. Belesimítjuk a fehér massza mellé, középre.

kakaós lap

  1. A piskótához a 2 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. A lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  2. Belesimítjuk a gáztepsi jobb szélére, az üres helyre.
  3. Előmelegített sütőben 200 c-fokon megsütjük.

alapöntet

  1. A vizet felforraljuk a cukrokkal. Hozzáadjuk a rumot. A végén a mazsolát és az apróra vagdalt diót.

vaníliakrém

  1. Egy kis tejet elvéve simára keverjük a lisztet és a tojássárgáját. A többi tejet a cukorral felfőzzük, majd hozzáöntjük a tojásos masszát, és folyamatos keverés közben besűrítjük.

csokoládéöntet a tetejére

  1. A vizet felfőzzük a cukorral, végül hozzáadjuk a kakaóport, amivel simává keverjük.

összeállítás

  1. Egy nagyobb tálba tesszük a kakaós lapot. Alapöntettel, majd a vaníliakrém 1/3-ával megöntözzük. Rátesszük a diós lapot, ezt is megöntözzük alapöntettel, majd a vaníliakrémmel. Rátesszük a fehér lapot, ezt is meglocsoljuk a maradék alapöntettel, majd vaníliakrémmel. Hidegre tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  2. Tálaláskor galuskákat szaggatunk ki belőle egy tányérra. Csokoládéöntettel öntözzük, esetleg tejszínhabbal díszítjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12455
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 24.

Ajánló

Ez egy karácsonyi desszert, persze nem csak ezen az ünnepen kell fogyasztani, hanem bármikor, akár hétköznapokon is!!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A somlói úgy jó, ha nem száraz, és jó szaftos!! Nagyon finom és egyszerű desszert, melyet a kicsik és nagyok is egyaránt kedvelnek!!!

Hozzávalók

fehér lap

diós lap

kakaós lap

alapöntet

vaníliakrém

csokoládéöntet a tetejére

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek