r
Nosalty Logó

Snickers csoki cukor nélkül

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Snickers csoki cukor nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Aljához

Karamellkrémhez

Csokiréteghez

Összesen 229 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Aljához

Karamellkrémhez

Csokiréteghez

Összesen 1830 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Aljához

Karamellkrémhez

Csokiréteghez

Összesen 395 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 229 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    120.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1939.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 1830 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

Aljához

Karamellkrémhez

Csokiréteghez

Elkészítés

Aljához

  1. Alj elkészítése:
  2. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban, majd a kókuszzsírt elmorzsoljuk benne. Ezután mehet az édesítő/méz, tojás.
  3. Alaposan összegyúrjuk. Ha túl száraz lenne, 1-2 evőkanál vizet öntsünk a tésztához.
  4. Pihentetjük fél óráig a hűtőben.
  5. Kis "hurkákat" gyúrunk belőlük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük őket. Nem szükséges,hogy teljesen megkeményedjenek, mert amíg hűl, még ropogósabbá fog válni.
  6. Karamell elkészítése:
  7. A kimagozott datolyákat egy óráig meleg vízben áztatjuk (le is fedhetjük, ezzel gyorsítunk egy kicsit a dolgon:)).
  8. Leöntve róluk a felesleges vizet, turmixgépbe rakjuk őket a vanília aromával, ici-pici sóval, és krémes állagúra pürésítjük. Édesíteni szerintem nem szükséges, mivel a szárított datolyák eleve nagyon édesek.
  9. A mogyorót apró darabkákra törjük, ezután beleforgatjuk a pürébe.
  10. Az egészet rákenjük a kisült tésztára,és hűtőbe tesszük.
  11. Csokiréteg elkészítése:
  12. Összekeverjük a hozzávalókat, majd várunk egy kicsit, amíg a kókuszolaj kezd szilárdabb állagot felvenni.
  13. Beleforgatjuk a félkész csokikat, és visszatesszük őket a hűtőbe.
  14. Ha a "csoki" rádermedt, máris fogyaszthatjuk.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6756
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 29.

Receptkategóriák

Korábban már csináltam Bounty-t (recept hamarosan), most a Snickers volt a soros.  Végre egy egészséges alternatíva :) Kicsit van benne hamisság is, mert a karamell rétegnek csak íze hasonlít cukorból készült rokonához, és a csokis kéreg is sovány kakaóporból készült.:) Ebből a mennyiségből jó sok szelet snickers nagyságú csoki lesz (kb. 3/4 vagy egy egész gáztepsi). De az összetevők mennyisége kb.-ra van, mert nem figyeltem rájuk.:D Csak összedobáltam mindent. Talán soknak tűnik a só, de nem az, nagyon is minimális mennyiség, ez pedig kell, hogy kihozza az édes ízt.   A kókuszreszeléket helyettesíthetjük zabbal, teljes kiőrlésű vagy rozsliszttel. Én azért csináltam kókusszal, mert maradt még egy kicsi a kókuszdiómból. Viszont nem nagyon lehetett érezni rajta az ízét.  Remélem elnyeri majd a tetszéseteket, és nektek is ízleni fog!

Hozzávalók

Aljához

Karamellkrémhez

Csokiréteghez

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!