r
Nosalty Logó

S'mores karamella

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
S'mores karamella
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 667 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 667 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    264.7 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5937.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    1424 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    836 mg
  • Foszfor
    2056 mg
  • Nátrium
    1477 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    682.5 g
  • Cukor
    543 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    694 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    672 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 5336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 451 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kisebb jénai tálat vagy tepsit alufóliával kibélelünk, olvasztott vajjal lekenjük, félretesszük.
  2. A sűrített tejet, az apróra tördelt csokoládét, a vajat, a vanília aromát egy kisebb lábosban vízgőz felett folyamatos keveres mellett selymesre megolvasztjuk.
  3. Belekeverjük a marshmallow kockákat, a feltördelt graham kekszet, és beleöntjük az előkészített jénai tálba.
  4. Hűlni hagyjuk, majd kihűles után legalább 1 órán át hűtőben tároljuk. Szeletelésnél az alufóliát könnyedén le tudjuk húzni róla.
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8952
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A s'mores (ejtsd:szmorsz) az USA-ban és Kanadában népszerű,hagyományosan a tábortüzeknél készített édesség. Két graham keksz közé egy réteg csokoládét és a tábortűznél sütött marshmallow-t tesznek. Az édességet elsőként Loretta Scott Crew készítette, akinek a receptjét 1927-ben a Girl Scout Handbook-ban publikálták. Az Amerikai Egyesült Államok Girl Scoutse (GSUSA) egy az Egyesült Államokban levő lányok és amerikai lányok számára létrehozott ifjúsági szervezet. A receptet egy amerikai blogon találtam, de mivel tábortűz hiányában az eredetit nem tudom elkészíteni, így olyan receptet kerestem, ami mindhárom alkotórészt magában foglalja, és krémesen karamellás. Nagyon tömény, tulajdonképpen 1-2 kocka bőven elég egy személyre, így kiváló partykhoz, nyári bulikra, zsúrokra. A karamell omlós, puha, nem foghoz ragadós, pár nap múlva is nagyon finom, már ha marad belőle.:) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek