r
Nosalty Logó

Skolebrød - a norvég iskolakenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Skolebrød - a norvég iskolakenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1188 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4754 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 301 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1188 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    158.3 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2675.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1155 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    747.6 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    763 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 4754 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 301 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk. A sima tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, gombócokká gyúrjuk.A gombócokat kissé kilapítjuk, közepükbe krátert mélyesztünk. Amíg a gombócok kelnek, elkészítjük a pudingot.
  3. A pudinghoz a tojássárgát a cukorral, keményítővel, vaníliával, pici tejjel csomómentesre keverjük, robotgép pár perc alatt szép habosra dolgozza. A maradék tejet felforraljuk, félrehúzzuk és belecsurgatjuk a tojásos masszát. Visszatéve kis lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, félretesszük.
  4. Az időközben megkelt gombócok krátereit megigazítjuk és elosztjuk bennük a kihűlt pudingot, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 220 fokra előmelegített sütőben, aminek az aljába egy vízzel teli lábast állítottunk, kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
  5. A mázhoz egy tálba szitáljuk a porcukrot és evőkanalanként annyi vizet adunk hozzá,hogy egy sűrű, kenhető masszát kapjunk. A kihűlt skolebrödök oldalát egy ecsettel megkenjük a cukormázban és kókuszreszelékben meghempergetjük őket.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12019
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 28.

Ajánló

Házi puding helyett tasakos pudingporból is készíthetjük a tölteléket, de kevesebb tejjel-sűrű pudingra lesz szükségünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Skolebrød - a norvég iskolakenyér
Szofika 104 recept

Több, mint 20 éve a kedvenc süteményem. A kardamom illata semmivel sem összehasonlíthatóvá teszi ezt a péksütit. Felesleges sztorizni, meg kell sütni. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek