r
Nosalty Logó

Sertéstál paprikaszósszal és burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sertéstál paprikaszósszal és burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A köretekhez

Összesen 752 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A köretekhez

Összesen 7502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A köretekhez

Összesen 161 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1252 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 752 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    365.7 g

Zsír

  • Összesen
    372.7 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12520.5 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    623 mg
  • Kálcium
    1479 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1036 mg
  • Foszfor
    4750 mg
  • Nátrium
    4530 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    673.6 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    2638.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1808 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    503 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    797 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    119 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1783 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    660 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    5270 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    3462 micro
Összesen 7502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1237 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A köretekhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A megmosott húst kis szeletekre vágjuk, és egyenként baconba tekerjük.
  2. A gombát felszeleteljük, tepsibe tesszük, és ráhelyezzük a baconös húsokat.
  3. A tejszínt összekeverjük a paradicsompürével és a fűszerekkel, majd a húsra locsoljuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.
  4. A tésztát közben megfőzzük.
  5. A krumplihoz a zöldfűszereket felaprítjuk, a juhtúrót kicsit áttörjük.
  6. A krumplikat enyhén sós vízben megfőzzük.
  7. A túrót elkeverjük a tejföllel, kaporral, petrezselyemmel, metélőhagymával és sózzuk, borsozzuk.
  8. A főtt krumplikat meghámozzuk, félbevágjuk, kávéskanállal a belsejét kiszedjük. Kívül-belül megsózzuk, a juhtúrós masszával megtöltjük.
  9. A fél töltött burgonyákat összeillesztjük és egy szelet szalonnával körbetekerjük. Tepsibe rakjuk, lefedjük, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3033
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy erdélyi szakácskönyvben láttam.

Hozzávalók

A húshoz

A köretekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!