r
Nosalty Logó

Sertésszűz póréöntettel, serpenyős újkrumplival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
Sertésszűz póréöntettel, serpenyős újkrumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szűzpecsenyéhez

Az újkrumplihoz

A póréöntethez

Összesen 647 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szűzpecsenyéhez

Az újkrumplihoz

A póréöntethez

Összesen 1938 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szűzpecsenyéhez

Az újkrumplihoz

A póréöntethez

Összesen 111 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1049.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    986 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1127 micro
Összesen 647 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.9 g

Zsír

  • Összesen
    110.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3147.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1666 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    958.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    955 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    709 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2959 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3382 micro
Összesen 1938 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 111 Kcal

Hozzávalók

A szűzpecsenyéhez

Az újkrumplihoz

A póréöntethez

Elkészítés

A szűzpecsenyéhez

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Az újkrumplikat egy tál vízbe tesszük, kiskéssel lekapargatjuk a héjukat, majd tiszta vízbe helyezzük őket főzésig. Jó sós vízben forrástól számítva 15-20 perc alatt megfőzzük őket.
  3. Közben a húst lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, és szükség esetén kettévágjuk, hogy beleférjen egy serpernyőbe.
  4. A serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot és oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük a hús külsejét.
  5. Áthelyezzük egy tepsire, s a forró sütőbe tolva 30-35 perc alatt átsütjük. Időnként meglocsoljuk a levével. Félidőben meg is fordíthatjuk.
  6. Közben a pórét alaposan megmossuk és felkarikázzuk. A fokhagymát apróra vágjukk.
  7. A margarint összeolvasztjuk az olívaolajjal, rádobjuk a hagymákat és a kakukkfüvet, 3-4 percig pároljuk.
  8. Ráöntjük a tejet és a tejszínt, 6-8 percig főzzük még. (Ha esetleg túl híg, kis liszttel sűríthetjük.)
  9. Végül elkészítjük a serpenyős krumplit: a megfőtt újburgonyákat rusztikus darabokra vágjuk, a zsiradékot, melyben a hús sült, 1 ek margarin hozzáadásával újra felforrósítjuk. Ebben jól lesütve kb. 10 perc alatt átpirítjuk a krumplikat.
  10. Mikor a hús kész, kivesszük a sütőből, majd 5 perc elteltével felszeleteljük és szépen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 18737
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 161 recept

Házigazda apukám hozatott egy darab szép sertésfilét, aztán jól itt hagyta a hűtőben... Én rögtön mondtam, hogy sebaj, eláll az, amíg visszaér (vákumban lakott ugyanis a husi), én disznót nem sütök, mivel nem tudok, és nem is szeretem. Aztán valahogy a hét folyamán kiürült a hűtő, csak a malacka árválkodott már benne, én meg elkezdtem olvasgatni a sertésszűz műfajában, s ma estére rászántam magam, hogy mégiscsak elkészítem azt a filét. Több receptből szedtem össze a kombót (a póréöntet forrása a BBC Food oldala), de igencsak jól sikerült. A lepirított újkrumplit régóta a gasztronómia egyik csúcsának tartom, és a krémes póré is finom. Sőt, kiderült, hogy én tulajdonképpen szeretem a sertéshúst - csak zsír ne legyen rajta. Ezen aztán nem volt! Egészen olyan lett, mint a nagypapám flekkenje!

Hozzávalók

A szűzpecsenyéhez

Az újkrumplihoz

A póréöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek