r
Nosalty Logó

Sertéssült pékné módra

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Sertéssült pékné módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 623 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1870 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1143.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    858 micro
Összesen 623 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3431.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    2052 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1225.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2288 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2574 micro
Összesen 1870 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtűzdeljük a vékony szeletekre vágott fokhagymával, majd bedörzsöljük sóval, borssal és az összemorzsolt babérlevéllel.
  2. Egy edénybe keverjük el a mustárt az olajjal, és kenjük meg vele a hús tetejét.
  3. Egy fedeles tűzállótálat vajjal kikenünk, a húst belehelyezzük, kevés vizet öntünk alá, majd lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  4. Kb. 90 percig sütjük, közben a hús alatt keletkezett szósszal locsolgassuk a húst.
  5. Tisztítsuk meg a hagymát, burgonyát, és vágjuk vékony karikákra. Vegyük ki a húst a sütőből, és tegyük köréje a burgonya- és hagymakarikákat.
  6. Süssük fedőnélkül további 45-60 percig, időnként locsoljuk meg az egészet a hús levével. Amikor a hús megsült, vegyük ki a sütőből, és a burgonyát szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 32709
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vásárláskor többféle húst is választhatunk ehhez az ételhez. A tarja zsírosabb, zamatosabb hús, míg ha soványabb húst szeretnénk, válasszunk karajt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek