r
Nosalty Logó

Sertéspörkölt paradicsomosan hagyma nélkül

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sertéspörkölt paradicsomosan hagyma nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

pörkölt

köret

Összesen 648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

pörkölt

köret

Összesen 2588 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

pörkölt

köret

Összesen 51 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    949.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    1386 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    24146 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.4 g

Zsír

  • Összesen
    116 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4352.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    2518 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    3797.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    515 micro
  • β-karotin
    5545 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    96584 micro
  • Lut-zea
    1250 micro
Összesen 2588 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1919 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

pörkölt

köret

Elkészítés

pörkölt

  1. A húst kiolvasztjuk, pár centis kockákra vágjuk. Ez a lépés kihagyható, ha a hús már fel van kockázva. A főzési időt növeli, ha egy tégla fagyos hús kerül a vízbe, de a végeredményen nem változtat.
  2. Egy fazékban zsírt melegítünk. Ha elterült a fazék alján, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és kavargatjuk fél percig.
  3. Hozzáadunk egy pohár vizet, majd megkavarjuk. Hozzáadjuk a húst, és annyi vizet, hogy belepje a húst.
  4. Kezdődik a főzés, ami mérsékelt tűzön 1 kiló kiolvasztott hússal kb. 75-90 perc, az alábbi idők ezt követik. Fagyos hússal egy fél órát megéri rászámolni az elején. Kavargatás: az elején elég 10-20 percenként. Az utolsó kb. 15 percben, amikor már sűrűsödik, percenként kavarható, hogy ne kapja oda az alját.
  5. Már a főzés elején hozzáadható az ételízesítő, a többivel még várjunk.
  6. Ha eltelt fél óra, hozzáadjuk a sűrített paradicsom felét. Még negyed óra múlva a többit is.
  7. 50-60 percnél kis szeletekre felvágjuk a nyers paradicsomot, és hozzáadjuk. Ha van véletlenül a fagyasztóban felvágott paradicsom, az is hozzáadható, úgy, ahogy van.
  8. 70 perc körül kóstolgatással kiderül, mit kell még tenni: Ha gyorsan fogy a folyadék a fazékból, de nem főtt még meg a hús, vizet adunk hozzá. Ha sűrűsödik, de nem elég paradicsomos az íze, paradicsomlét adunk hozzá. Ha sűrűsödik, de nem elég sós, sót/ételízesítőt adunk hozzá. Ha még híg, de a hús már puha, tovább főzzük. Attól nem kell félni, hogy a hús túl sokáig fő.
  9. A fentieket követve a végeredmény már sűrű, lassan folyó, de marad elég szósz a húson ahhoz, hogy ellepje a fazékban.
  10. Köretnek konzervatív vendégeknek fejenként 10 deka rizst vagy tésztát főzünk, és pár ecetes uborkával tálaljuk. Számomra ízesebb köret fejenként 30-40 deka ananász vagy barack. A legfinomabb pedig 20 deka fagyasztott erdei gyümölcs, amit a még meleg pörkölt olvaszt ki a tányéron.
  11. A maradékot adagonként lefagyasztjuk. Ha annyi szósz maradt a húson, ami belepi a műanyag edényben, akkor mikrózva is szinte eredeti íze lesz. Amúgy érdemes paradicsomosan felfőzni egy fazékban.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 5500
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 05.

Ajánló

Egy nagy pohár víz illik hozzá. Édes italokat csak utána javaslok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kellemesen sós-paradicsomos pörköltet akartam készíteni, ami fagyasztva hetekig eláll, és fagyasztóból negyed órán belül, újszerű állapotban elővehető. Sok körethez illik. Egyszerre sokat célszerű készíteni, ami 2.5-3 órát igényel. Ennek nagyjában nem kell mellette állni. Készíthető hagymával: nem igazán érezni az ízén, viszont a hagyma könnyes munka. Készíthető zsír helyett olajjal: hamarabb romlik.

Hozzávalók

pörkölt

köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?