r
Nosalty Logó

Sertéscomb tükörtojással és grill zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Hófehérke
Sertéscomb tükörtojással és grill zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 721 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1444 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 132 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1506 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2377 micro
Összesen 721 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3012 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    785.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4754 micro
Összesen 1444 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A cukkinit hasábokra vágjuk és felkockázzuk. A gombát vékony szeletekre vágjuk, a hagymát pedig felkarikázzuk. Egy sütőlapra terítjük a zöldségeket vegyesen, összekeverve, olajspray-vel vékonyan lefújjuk, egy fél citrom levével meglocsoljuk, megszórjuk bazsalikommal, frissen őrölt négyszínű borssal, illetve a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával. A sütőbe toljuk. Akkor van kész, ha már barnul a zöldségek széle, de még friss, ropogósak maradnak.
  2. Amíg a zöldségek sülnek, a hússzeleteket egy előmelegített serpenyőbe tesszük, kb. 3-4 evőkanál olívaolajra. Közepes lángon sütjük. Amíg a húsok egyik oldala sül, a felső felét sózzuk, borsozzuk, és egy evőkanál worcestershire-szósszal meglocsoljuk. Addig sütjük az egyik oldalt, amíg pirulni nem kezd. Ekkor megfordítjuk a hússzeleteket, és a másik felüket is befűszerezzük a fentiek szerint. Amikor a húsok másik fele is pirulni kezd, akkor még mindkét oldalt még további 1-2 percig sütjük, hogy szépen lepiruljon, de belül omlós maradjon.
  3. A kész hússzeleteket kivesszük, és egy picit félretesszük, de a szaftot ne itassuk le róla. A serpenyőben, amiben a hús sült, két szelet kenyeret megpirítunk mindkét oldalon. Ekkor már kicsit feljebb vehetjük a lángot, hogy ne szívja meg magát az olajjal. A kenyérszeleteket kivesszük, és a helyükre két tojást ütünk fel, és tükörtojást sütünk. Akkor a legfinomabb, ha még kicsit lágy a tojássárgája. Ehhez érdemes egy fedőt használni, hogy átsüljön, de ne kapja meg az alját és a sárgája ne legyen kemény.
  4. A friss, ropogós kenyérszeleteket egy-egy tányérra tesszük, óvatosan meglocsoljuk (ne áztassuk el a kenyeret) egy kis balzsamecettel, és ráhelyezzük a még szinte sercegő hússzeleteket. A tükörtojást ízlés szerint a hús szeletekre vagy melléjük helyezzük. A közben elkészült grill zöldséggel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 13102
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hófehérke 19 recept

Amikor steaket ennénk, de csak sertéscombot találok a hűtőben... végül is majdnem passzolt a mediterrán diétámhoz... ráadásul pillanatok alatt a tányérunkon landolt a ropogós, de belül omlós, finom hússzelet... és még mindig érzem a számban, milyen finom lett a sült kenyér a hús szaftjától és a balzsamecettől... Miután sertéscombból készült, nem mertem véresen hagyni, így jól átsütöttem, de mégsem cipőtalpat ebédeltem. A grillezett zöldség lehet bármi, most épp ez volt itthon... Mindig változó az összetétele, de nagyon finom a cukkini, a padlizsán, a paprika, a paradicsom, a gomba, a hagyma, a sárgarépa vagy a batáta is grillezve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek