r
Nosalty Logó

Sertéscomb bakonyi módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sertéscomb bakonyi módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 718 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2866 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1151.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 718 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    168.2 g

Zsír

  • Összesen
    129.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4607 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2526 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1795.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    795 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    337 micro
  • β-karotin
    1779 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 2866 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    316 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeketmegtisztítjuk.A hagymát először félbe, majd vékony szeletekre vágjuk, a gombátfeldaraboljuk, a paprikát karikákra, a paradicsomotkisebb gerezdekre vágjuk.
  2. A husit először szeletekre vágjuk, majd tovább vágjuk, de már csíkokra (mint a tokányhoz). Ez egy gyerek- és lustabarát verzió! :)
  3. Most már nagyon jól néz ki a sok finom zöldség a konyhapulton, tehát jöhet a következő lépés. Egy magasabb falú serpenyőben (lábasban is készíthető) egy kevéske olajat melegítünk, amikor már forró beledobjuk a husit, jól átpirítjuk egy kis borssal és sóval. Amikor úgy látjuk, hogy szép színe lett, és valószínűleg levet is eresztett, kiszedjük egy tálra.
  4. A serpenyőben maradt szaftba tesszük először a hagymát, kicsit megdinszteljük, rádobjuk a paprikát, azzal is sütjük kicsit, majd a paradicsomot, szinte mintha lecsót főznénk. Isteni illata van. Erre tesszük a gombát. Ekkor már valószínűleg a paradicsomtól lett egy kis leve, ebben átforgatjuk az összes zöldséget.
  5. A zöldségek közé visszatesszük a husit,megszórjuk pirospaprikával, jól átforgatjuk, majdfelöntjük annyi vízzel, amennyi éppen elfedi. Ekkor fűszerezünk: sózzuk, borsozzuk és egy kevéske őrölt köményt is szórunk rá, nem kell megkeverni, majd szépen belefő.
  6. Addig főzzük, ameddig az összeg zöldség pépessé fő, sűrű szaftot adva a husinak. Amikor már a husi is megpuhult felöntjük a tejszínnel, jól átkavarjuk. Ha valamiért hígabb lett a szaft, akkor egy kanál liszttel megszórva sűríthetjük.
  7. A végeredményt olajon lepirított tarhonyával szoktam tálalni, de természetesen tálalható nokedlivel vagy tésztával.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 306
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 45352
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 25.

Ajánló

Remélem ízleni fog mindenkinek aki kipróbálja, nagyon jó étvágyat kívánunk hozzá! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet kb. másfél éve próbáltam ki először, elég sokszor elkészítettem már, eléggé bejött a családnak, sőt olyannyira, hogy azóta mindenki ezt kéri még a szülinapjára is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?